Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

En marxa un nou Pla d’Ocupació per al manteniment d’entorns urbans de la Ribera d’Ebre

10 maig 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa un nou Pla d’Ocupació a la comarca, amb l’impuls de la Diputació de Tarragona, i adreçat a persones aturades. Així doncs, els pròxims sis mesos cinc persones de la comarca –un responsable i quatre peons– s’encarregaran de realitzar tasques de manteniment en equipaments municipals i espais públics de tots els pobles, amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà riberenc.

La presidenta comarcal i els tècnics encarregats de la formació i el funcionament del programa, en la primera jornada del Pla d'Ocupació.

La presidenta comarcal i els tècnics encarregats de la formació i el funcionament del programa, en la primera jornada del Pla d’Ocupació, amb els cinc beneficiaris.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als nous beneficiaris del Pla d’Ocupació, tot desitjant-los que la seva experiència i el seu pas per aquest programa públic els ajudi a millorar les seves expectatives laborals i que puguin reincorporar-se a un lloc de treball un cop passin aquests sis mesos. L’acompanyaven també Marta Maymús, de l’àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació, i Verònica Cusidó i Simó Bes, encarregats de la Formació i el funcionament del Pla.

 

Formació i treball

Amb aquest pla d’ocupació es contracten persones desocupades que resideixen a la comarca, amb l’objectiu de millorar la seva situació laboral, ja que en la majoria de casos els ciutadans que participen en aquests programes públics són aturats de llarga durada. A més d’accedir a una feina, la participació en un Pla d’Ocupació també els suposa adquirir coneixements tècnics relacionats amb l’execució del projecte. També millora les seves competències bàsiques. L’objectiu és incrementar les seves possibilitats d’inserció laboral un cop finalitzin el seu pas per aquest programa.

La primera de les formacions que han rebut aquests treballadors ha estat en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, aquesta primera setmana de forma presencial, i que hauran de complementar amb 40 hores on line. També han fet un curs pràctic de motoserra abans de començar a treballar a Ginestar, el primer dels pobles de la comarca on van a fer les seves tasques, a partir d’avui i fins al 20 de maig.

Aquest pla d’ocupació se suma al Pla de foment de l’Ocupació 2016 que impulsa la Diputació de Tarragona amb l’objectiu d’impulsar les polítiques actives d’ocupació a la província. El conveni amb la Ribera d’Ebre es va signar el passat 30 de març i suposa una inversió de 56.697,68 euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: