Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Neix La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre, presentat en societat avui a la comarca

14 març 2016 · Noticies

Noemí Poquet, un dels joves productors del nou vi, durant la seva intervenció.

Noemí Poquet, un dels joves productors del nou vi, durant la seva intervenció ahir a Vinebre.

Avui dilluns, 14 de març, ha tingut lloc a Vinebre la presentació oficial de La Pocavergonyaun nou vi que neix de la mà de quatre joves productors de la Ribera d’Ebre. L’acte, celebrat a Ca Don Joan de Vinebre, s’ha iniciat amb un discurs de benvinguda a càrrec de Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La celebració ha finalitzat amb l’actuació d’Èric Vinaixa i el primer tast públic del nou vi.

La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i neix per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove, en un moment en què creix el consum de vi català al país.

Els quatre cellers implicats en el projecte -Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume-, són també productors joves. Els elaboradors han treballat sota la direcció de la sumiller Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la Denominació d’Origen Tarragona.

Per tal de donar èmfasi i millorar la qualitat de les varietats escollides inicialment pel projecte es van implementar una sèrie de pràctiques a la vinya, com ara reduir el rendiment del cep, conduint-lo a produir menys raïm -i de major qualitat- a través de la poda i el despampolat. També es va portar un control exhaustiu de la verema i del procés de vinificació. La decisió del cupatge ha estat una unió d’esforços, escollint de les mostres obtingudes aquelles de major qualitat, i donant lloc al cupatge final de La Pocavergonya: macabeu, garnatxa i un petit percentatge de muscat.

El primer tast en societat de la Pocavergonya va tenir lloc a Ca Don Joan, a Vinebre.

El primer tast en societat de la Pocavergonya va tenir lloc a Ca Don Joan, a Vinebre.

El resultat final és un vi blanc, fresc, divertit i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. La producció estimada per aquest 2016 és de 11.000 ampolles, i es farà en dues fases.

La Pocavergonya estarà present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies. Amb el tret de sortida del dia 14 de març a Vinebre, es posa en marxa la seva distribució arreu.

Aquesta acció forma part del projecte Ribera d’Ebre Viva i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, finançada també pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: