Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Dona de la Ribera d’Ebre, homenatjada en un emotiu acte a Ascó organitzat pel Consell Consultiu en motiu del 8M

14 març 2016 · Noticies

vista del Casal ple de Dones

Imatge del Casal d’Ascó, el dia de la Dona Treballadora de la Ribera d’Ebre 2016.

“Diferents sí, desiguals no”. Amb aquesta reivindicació la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, tancava divendres passat la 9a edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora a la comarca, que aquest any s’ha celebrat al Casal d’Ascó. L’alcalde d’Ascó, i l’associació amfitriona, el Col·lectiu de Dones d’Ascó, van ser els encarregats de donar la benvinguda a la resta d’associacions de dones de la comarca en un acte molt emotiu durant el qual la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, va llegir el manifest del 8 de Març per reclamar que “la dona neix lliure i amb els mateixos drets que l’home”.

Una dona de cada poble homenatjada 

Foto de família de les dones homenatjades amb els representants de tots els pobles de la Ribera.

Foto de família de les dones homenatjades amb els representants de tots els pobles de la Ribera.

Com és tradicional, l’acte comarcal del 8 de Març va fer pujar sobre l’escenari una dona representant de cada un els pobles de la comarca, escollida a proposta de les seves companyes de les associacions de dones locals. Aquest any les homenatjades han estat Margarita Creixenti de Benissanet, Montserrat Hernández de Garcia, Teresita Margalef Sabaté de Ginestar, Conchita Poyo Vinaixa de Miravet, Pepita Arpal Mañé, Àngela Font Piqué, Maria Dolors Cubells Ciuraneta, Filomena Chortó Vandellòs, Ana Belmar Raja de Riba-roja d’Ebre, Pepita Jardí Martí de Tivissa, Dolors Domènech Porta de Vinebre i Teresina Serra Pros d’Ascó. Flix i la Torre aquest any no van participar de la festa.

GALERIA D’IMATGES (cliqueu sobre la foto per veure-la en gran):

Com es va posar en evidència en els escrits llegits pels seus familiars i companyes de les associacions locals, totes elles són dones lluitadores, que han tirat endavant els seus fills, la feina, el negoci propi, treballant dins i fora de casa, cuidant pares i sogres en molts casos quan aquests s’han fet grans i molt actives en la vida social dels seus pobles. Totes elles bon exemple d’una Ribera d’Ebre activa, amb històries compartides de solidaritat, entrega, constància i il·lusió, dignes de ser admirades pels seus amics i familiars com es va poder veure al Casal d’Ascó.

Durant l’acte en molts moments es van viure els sentiments a flor de pell, amb interpretacions i lectures per parts de familiars i néts. L‘homenatjada riba-rojana no va poder acudir a la cita al ser hospitalitzada pocs dies abans; el seu nét va pujar a l’escenari a recollir el reconeixement per fer-lo arribar a l’àvia tot desitjant-li una ràpida recuperació.

ventalls i col·lectiu de Dones d'Ascó

Les dones del Col·lectiu d’Ascó, amfitriones de la Festa Comarcal d’aquestv any, davant l’exposició de ventalls.

Un any més la festa comarcal del 8M, organitzada pel Consell Consultiu de Dones amb el suport de l’ens comarcal, ha contribuït a donar visibilitat al paper de les dones de la Ribera d’Ebre, coincidint amb la celebració de la data reivindicativa del paper de la Dona Treballadora arreu del món. Durant la festa, al Casal es va poder visitar una exposició de ventalls de la Charo Aranda, una veïna d’Ascó i membre del seu Col·lectiu de Dones, així com una exposició de l’Institut Català de la Dona.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: