Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El suport a les empreses dels sectors estratègics i a les persones en recerca activa de feina, prioritats del Ribera d’Ebre Viva per al 2016

16 febrer 2016 · Noticies

reunió

Imatge de la darrera reunió de seguiment del projecte Ribera d’Ebre Viva, celebrada al desembre.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continua aquest any 2016, i per cinquè any consecutiu, impulsant noves accions ocupacionals i de desenvolupament local a la comarca a través del programa Ribera d’Ebre VIVA, que compta amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, així com els 14 ajuntaments de la comarca, l’EMD La Serra d’Almos, 23 entitats i més de 150 empreses de la Ribera.

L’objectiu és millorar la competitivitat de les empreses, en especial les dels sectors estratègics de la comarca: fruita dolça de pinyol, oli, vi i indústria turística (comerç i serveis). També es treballa per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca activa de feina, sobretot d’aquelles amb dificultats especials per accedir al mercat laboral. La inversió per aquest any 2016 és de 397.526,65 euros.

 

Actuacions per impulsar els sectors estratègics

Així, entre les accions de suport als sectors estratègics que es duran a terme durant el 2016 destaquen:  el suport a la internacionalització de les empreses vitivinícoles en el segment Premium i de les empreses fructícoles,  la implementació de l’estratègia Gourmet per a les empreses oleícoles, la consolidació de la col·laboració interempresarial de les empreses vitivinícoles participants en la creació del nou vi de la Ribera d’Ebre, la implementació del Pla de dinamització comarcal del sector comercial i donar continuïtat a l’estratègia de desenvolupament turístic d’acord amb el riu Ebre/GR-99 per posicionar la Ribera d’Ebre com una destinació turística de referència.

Aquesta tasca de suport als sectors estratègics de la comarca es complementarà amb la realització de seminaris dirigits als empresaris de la indústria turística i del comerç amb l’objectiu de donar resposta a les seves demandes per millorar la seva professionalització, així com la prospecció empresarial que permetrà donar resposta a les necessitats contretes de les empreses de forma individualitzada. Aquest 2016 es continuaran realitzant visites a empreses de la Ribera, com les 62 realitzades al llarg de l’any passat, la majoria de les quals a empreses dels sectors serveis (58%) i industrial (23%). Igualment, el 2015 es van signar 18 convenis de col·laboració de pràctiques en empreses de la comarca.

 

Dispositiu d’Inserció Sociolaboral per a aturats

Des del Ribera d’Ebre VIVA també es continuarà donant suport a les persones en recerca activa de feina, a través del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA que l’any passat va atendre a 147 persones de la comarca, amb una taxa d’inserció laboral del 40,94 per cent.

En la línia del que s’ha realitzat els darrers anys, aquest any està previst organitzar accions formatives en aquells perfils professionals més demandats pels empresaris de la comarca durant el 2015: auxiliar de bar i cuina, dependent, auxiliar de vivers i jardins, cuidador de persones dependents, mosso de magatzem, reposador i dependent. A més, es continuaran impartint els tallers grupals per donar eines en la recerca activa de feina (el 2015 se’n van organitzar 16 a les poblacions de Flix, Móra la Nova i Móra d’Ebre).

Les accions per al 2016 donen resposta a les estratègies consensuades a través dels Grups de Treball formats per empresaris i agents públics. El passat mes de desembre es va celebrar la reunió de seguiment, formada per personal dels ajuntaments i personal tècnic de la comarca lligat al desenvolupament local, del projecte Ribera d’Ebre VIVA que va servir per passar balanç de les actuacions realitzades durant l’any 2015.

Ribera d'Ebre VIVA

* Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: