Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera d’Ebre Viva tanca l’any amb un nou portal web i 397.526 euros per continuar diversificant l’economia comarcal el 2016

18 desembre 2015 · Noticies

reunió seguiment Ribera Ebre Viva

Imatge de la reunió de seguiment del projecte Ribera Ebre Viva, on s’ha presentat el nou web del projecte

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa un nou portal web per apropar el projecte Ribera d’Ebre Viva a tots els agents socials i econòmics de la comarca, i continuar treballant així en la diversificació econòmica de la Ribera, a partir d’ara també amb aquesta nova eina web. El portal, al qual es pot accedir a través d’aquest enllaç www.riberadebreviva.riberaebre.org, posa a disposició dels usuaris web informació detallada de les actuacions que s’han dut i es duen a terme dins aquest projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio d’Empleo i el Fons Social Europeu. Inclou tant els recursos disponibles per a les persones que busquen feina, com per a les empreses del territori, posant al seu abast informació i serveis per millorar la seva competitivitat: seminaris, cercador d’empreses, programa d’analisi de costos de l’oli, butlletins electrònics, mapes ocupacionals, etc.

El web forma part de l’estratègia de comunicació del projecte Ribera d’Ebre Viva que també inclou la seva presència en xarxes socials, a través dels perfils de Facebook RiberaEbreVivaTwitter RiberadEbreVivaLinkedin Ribera d’Ebre. La seva presentació s’ha realitzat en el marc de la reunió de seguiment que periòdicament es reuneix per passar balanç de les actuacions portades a terme dins aquest projecte del 7 Comarques.

1,42 milions d’euros d’inversió en sis anys

A la reunió de seguiment han assistit representants de la majoria dels ajuntaments de la comarca, del Centre d’Empreses de la Ribera d’Ebre, del Centre Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’equip tècnic de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, encarregat de gestionar el Ribera d’Ebre Viva al territori. L’objectiu d’aquest programa és potenciar la diversificació econòmica d’una comarca actualment molt dependent del sector energètic. És per això que des del 2011 s’han invertit 1.427.161,113 euros, destinats principalment a millorar la competitivitat de les empreses dels sectors estratègics: l’agroalimentari (fruita dolça, oli i vi), el turisme i el comerç. Amb tots aquests sectors s’ha treballat amb una metodologia participativa, integrant els actors del sector, tant administració pública com particulars, en l’estratègia de treball del programa.

En el cas del 2015, les principals inversions han estat la creació d’un nou vi de la Ribera i la diagnosi del sector comercial de la comarca juntament amb un pla estratègic d’actuacions que es començarà a desenvolupar el pròxim any 2016 amb els comerciants, a més de formació per a persones aturades i seminaris de professionalització, entre altres.

Noves inversions per al 2016

IMG_2388

Representants dels ajuntaments i sector públic fan el seguiment del programa.

De cara al pròxim any 2016, el pressupost que gestionarà el Ribera d’Ebre Viva serà de 397.526,65 euros, el 52% del qual es destinarà a la indústria agroalimentària, el 5% a comerç, el 28% a persones desocupades, el 12% a Turisme i el 3% a Comunicació. Entre les accions previstes a partir de gener hi ha la dinamització del sector vitivinícola de la Ribera vinculat amb la DO Montsant; la penetració del sector comarcal de la fruita dolça en nous mercats, com Àustria, Suïssa i el nord d’Itàlia; la implantació de l’estratègia turística entorn del GR-99 i les primeres actuacions amb el comerç per vincular el seu potencial creixement al turisme de la comarca; i una marca pròpia per al sector de l’oli, entre altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: