Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta fan seves les reivindicacions per incloure la R-15 a la xarxa de rodalies i al contracte-programa de Renfe

4 febrer 2016 · Noticies

Els presidents dels consells de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, amb els representants de la Plataforma Trens Dignes, aquest matí a Móra d'Ebre.

Els presidents dels consells de la Ribera d’Ebre i el Priorat, amb els representants de la Plataforma Trens Dignes, aquest matí a Móra d’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, han rebut aquest matí als representants de la Plataforma Trens Dignes. La trobada, celebrada a la seu del Consell a Móra d’Ebre, ha servit per posar en comú la preocupació per l’estat en què es troba la línia ferroviària R-15, que travessa ambdues comarques, així com per compartir informació de les actuacions que s’estan duent a terme per crear sinergies i “anar tots a una i en la mateixa direcció”, ha dit Carim. El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, també ha manifestat que la seva comarca compateix el plantejament exposat pels seus homòlegs a la trobada.

En acabar, els presidents dels consells comarcals de la Ribera, el Priorat i la Terra Alta han fet seves les reivindicacions de la Plataforma Trens Dignes per reclamar que s’incloguin les necessitats ferroviàries del territori al contracte programa entre Renfe, Adif i la Generalitat. Administració i societat civil de les tres comarques també coincideixen en el fet que cal incloure les Terres de l’Ebre a la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona, la qual cosa asseguraria el manteniment de les línies R-15 i R-16. La falta d’inversió s’ha posat en evidència novament arran del darrer descarrilament d’un tren de mercaderies, al gener, que va obligar a suspendre el servei ferroviari durant uns dies a la Ribera. Tot i així, a la reunió han coincidit que “aquest accident és un problema afegit, però no és res més que la conseqüència de la situació d’abandonament en que es troba aquesta infraestructura bàsica. Aquest és el principal problema”, ha dit Carim.

Segons els portaveus de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà i Josep Cassadó, la línia de tren que uneix Reus amb Saragossa, creuant el Priorat i la Ribera, i donant servei també a la Terra Alta, “és la més mal parada quant a servei i manteniment” i per això “és important unir esforços des del territori per fer sentir les nostres demandes”. “Hem de garantir el bon estat d’aquesta infraestructura. És una qüestió bàsica per a la competitivitat de les nostres empreses i per a donar oportunitats i serveis als nostres ciutadans”, ha apuntat el president del Consell Comarcal del Priorat.

La Plataforma Trens Dignes té previst reunir-se en breu amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per fer arribar-li les demandes de la gent del territori. En la mateixa línia, els presidents comarcals també s’han compromès a trobar-se amb el conseller i expressar-li de primera mà la seva preocupació per sumar esforços en la resolució de la situació actual de la via.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: