Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal reclama que es garanteix la seguretat de la línia ferroviària R-15 després del darrer descarrilament d’un tren a Ascó

25 gener 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reclama al gestor d’infraestructures ferroviàries ADIF que es faci càrrec del manteniment de la línia R-15 per garantir un bon servei a la població, després que el servei hagi quedat interromput entre Móra la Nova i Flix pel descarrilament d’un tren de mercaderies aquest dissabte, a la sortida de l’estació d’Ascó.

La presidenta comarcal, Gemma Carim, que des del primer moment de l’incident ha estat en contacte amb l’Ajuntament d’Ascó, ha mostrat la seva preocupació per l’estat actual de la via i ha reclamat que es prenguin les mesures necessàries també per qüestions relatives a la seguretat, tot recordant que es tracta d’una infraestructura propera a les instal·lacions de dues centrals nuclears i de la fàbrica de Flix. Carim espera que el servei es reprengui amb la màxima celeritat possible per ocasionar el mínim d’afectació sobre els veïns usuaris de la línia i reivindica que es realitzin les inversions necessàries per minimitzar el risc que pot comportar la proximitat de la via amb les instal·lacions nuclears i la fàbrica química.

El descarrilament va tenir lloc dissabte al migdia, a les 12.15 hores, després que sis vagons d’un tren de mercaderies van sortir de la via quan circulava en sentit Flix. El tren pertany a l’empresa Transfesa i transportava productes d’una empresa alimentària. Des d’aleshores la via ha quedat inutilitzada, per la qual cosa ha estat necessari habilitar autobusos per transportar els viatgers mentre no es restableixi la circulació de trens.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: