Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre se suma al 25N contra la violència masclista amb un acte institucional i uns murals confeccionats pels alumnes dels instituts

23 novembre 2015 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma aquest dimecres, 25 de novembre, als actes institucionals que se celebren arreu de Catalunya i el món per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Sota el lema Construïm una Catalunya lliure de violència masclista, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i la consellera de Serveis Social, Margarita Daura, llegiran dimecres el manifest institucional a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre. L’acte, al qual estan convidats els consellers comarcals, els alcaldes i càrrecs electes de la Ribera d’Ebre, així com els treballadors del Consell, servirà per reafirmar el compromís de totes les administracions públiques de la comarca per a l’eradicació de la violència masclista dels nostres pobles.

Murals contra la violència masclista als instituts

25N mural IES

El director general de Joventut, Toni Reig, així com els tècnics comarcals i de la regió de Terres de l’Ebre, van visitar la setmana passada l’institut de Móra per conèixer el treball que es fa en matèria de prevenció contra la violència masclista amb els joves de la comarca.

L’acte institucional del 25N servirà també per donar a conèixer el treball fet per les àrees de Joventut i Serveis Social amb els estudiants dels instituts de la comarca, en la línia d’aquest compromís social contra la violència de gènere per part del Consell Comarcal. I és que un centenar d’alumnes de BAT dels centres de Flix i Julio Antonio de Móra d’Ebre han participat els darrers dies en l’elaboració d’uns murals per expressar el seu rebuig i condemna a la violència exercida envers les dones. Els alumnes han elaborat una sèrie de murals de denúncia que a partir de dimecres quedaran exposats a la seu del Consell Comarcal i als mateixos instituts, en una iniciativa que més endavant està previst de portar a altres indrets de la comarca per donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar la població d’aquesta xacra.

La majoria dels alumnes de 1r de BAT que han participat en l’elaboració dels murals havien format part anteriorment del projecte Kant per a la Igualtat, amb el qual han treballat durant tres cursos de l’ESO diverses iniciatives en matèria de prevenció de violència masclista. Aquest projecte va ser presentat fa unes setmanes a Barcelona davant tècnics de Serveis Socials d’arreu del país, ja que és considerat un exemple de bones pràctiques en matèria de política de dones, gènere i igualtat.

Com arreu del país, a la Ribera d’Ebre la violència de gènere és una realitat persistent que des de principis d’aquest any ha deixat ja un balanç de 9 víctimes a la comarca, per sota de les 15 a les quals es va arribar en els 12 mesos de l’any passat.

Més informació de la campanya Construïm una Catalunya lliure de violència masclista en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: