Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell d’Alcaldes de la Ribera d’Ebre es reuneix per primer cop aquesta legislatura

15 octubre 2015 · Noticies

consell alcaldes Ribera d'EbreEls 14 municipis de la Ribera d’Ebre, a més dels nuclis de La Serra d’Almos i Darmós, han constituït aquest dimecres 14 d’octubre el nou Consell d’Alcaldes d’aquest mandat 2015-2019, després de la formació dels nous ajuntaments el passat mes de juny. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, convocava així de nou aquest òrgan consultiu de l’ens comarcal amb la voluntat de convertir-lo “en un veritable espai de consens i de participació per defensar els interessos de tots i cadascun dels pobles de la nostra comarca i, per extensió, dels nostres ciutadans”.

Carim respon així al seu compromís de màxima col·laboració i suport als ajuntaments de la Ribera que ja va anunciar en la seva presa de possessió com a presidenta comarcal, el passat mes de juliol. Així, la presidenta comarcal ja ha avançat que a partir d’ara el Consell d’Alcaldes es reunirà un cop cada dos mesos i mig o màxim tres mesos, amb la possibilitat d’avançar la trobada d’alcaldes quan hi hagi algun tema prou important o urgent damunt de la taula.

La primera reunió es va celebrar a la seu del Consell Comarcal, però no es descarta la seva itinerància als pobles de la comarca, si els alcaldes ho troben convenient. L’objectiu és apropar la gestió de l’ens comarcal i posar en comú les actuacions, temes i propostes d’interès per als municipis de la Ribera d’Ebre, abans que arribin a materialitzar-se. La presidenta comarcal es mostra totalment receptiva a rebre propostes per part dels ajuntaments, convidant a tots els alcaldes a fer del Consell una eina “activa, dinàmica i de consens” amb les seves aportacions. En aquest sentit, Carim valora molt positivament l’assistència de tots els municipis en la primera trobada del Consell d’Alcaldes d’aquesta legislatura.

consell alcaldes ribera d'ebreSis noves incorporacions

Els canvis en els ajuntaments arran de les eleccions municipals han provocat també noves incporacions en el si d’aquest òrgan consultiu del Consell Comarcal. Així,  passen a formar part del Consell d’Alcaldes i acudien ahir per primer cop a la cita Josep Maria Buixeda d’Ascó, Joan Juncà de la Torre, Francesc Moliné de Móra la Nova, Blanca López de Garcia i Conxita Pujol de Ginestar, a més del primer tinent d’alcalde de Rasquera, Jesús Benaiges. I continuen sent membres els alcaldes que repeteixen en el seu càrrec aquest mandat: Francesc Xavier Arbó de Benissanet, Jordi Jardí de Tivissa, Gil Martí de La Palma, Marc Mur de Flix, Joan Piñol de Móra d’Ebre, Antonio Suárez de Riba-roja d’Ebre, i la presidenta comarcal Gemma Carim, de Vinebre, així com Rosa Maria Molluna de Darmós i Maria Lourdes Pena de l’EMD la Serra d’Almos. A més, el primer tinent d’alcalde de Miravet, Josep Maria Sáez, representava ahir l’alcalde d’aquest municipi.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: