Els instituts de Móra d’Ebre i Flix acullen el Cicle Dona TIC, que busca impulsar el talent digital femení
22 novembre 2024 · NoticiesEs duran a terme onze sessions a tot Catalunya amb la implicació de més de 80 dones referents del sector tecnològic
L’alumnat de 1r de batxillerat de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Flix han participat aquest dijous, 21 de novembre, del Cicle Dona TIC. A totes dues sessions hi ha assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Maria Rosa Garcia Piñol, la qual ha donat la benvinguda a tot l’alumnat i ha explicat que l’objectiu del Cicle Dona TIC “és potenciar la visibilitat i el lideratge de les dones en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)”. Enguany sota el lema “El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”, el cicle preveu dur a terme onze sessions arreu de Catalunya, dissenyades per enfortir la xarxa de dones professionals en el sector tecnològic del país i fomentar les vocacions tecnològiques entre les noves generacions. “Aquest primer cicle permet posar sobre el mapa el reconeixement a les dones del sector tecnològic, també de la Ribera d’Ebre, les quals han compartit les seues trajectòries des de l’experiència en primera persona, fet que possibilita que una jove d’entre el públic s’animi i cregui que ella també pot fer-ho”, ha dit la consellera Maria Rosa Garcia.
Les dues ponents que han explicat la seva experiència a l’alumnat dels dos instituts riberencs han compartit les seves experiències i trajectòries professionals, fomentant l’interès per les vocacions STEM (acrònim dels termes en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), així com el lideratge de les dones en el sector tecnològic. Una de les participants ha estat Remei Flores Cirac, dinamitzadora de CoEbreLab i Auxiliar Administrativa dels Serveis Informàtics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la qual dona suport en matèria TIC a les administracions públiques de la comarca, als telecentres i les biblioteques, dur a terme atencions i suport en administració electrònica a la ciutadania, imparteix formacions TIC, fa assessorament en el coworking i també fa tasques de suport al CoEbreLab, l’Espai d’innovació social, digital i col·laborativa de la Ribera d’Ebre. L’altra ponent ha estat Irina Gómez Maturana, enginyera informàtica i responsable de formació a SomInternet, la qual ha explicat el Treball de Recerca (TDR) i el Treball de Final de Grau (TFG) que ha desenvolupat en la seua etapa educativa, diverses idees per a crear amb tecnologia 5G i ha explicat també la seua experiència professional com dona TIC.
El Cicle Dona TIC és possible gràcies a la col·laboració del Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i i2CAT, juntament amb l’Oficina Accelera Pyme per entorns rurals Secartys/Sinergia. Les sessions s’emmarquen dins del Pla DonaTIC, que busca reconèixer i promoure el talent femení en el món digital.