Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre aprova el primer Programa d’Actuació Comarcal amb 59 actuacions

28 juny 2024 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre determina amb el PAC els serveis, les activitats i les obres de la seva competència

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar per unanimitat, el passat 25 de juny, el Programa d’Actuació Comarcal (PAC) (2024-2027) amb un total de 59 actuacions. És el primer pla d’aquestes característiques que aprova l’ens en tota la seva història i aglutina tota l’activitat ordinària. És un programa determinat per la Llei de l’Organització Comarcal de Catalunya i que estableix els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme en l’àmbit de les competències assignades, la manera d’acomplir-los, els mecanismes de coordinació amb els municipis i la previsió dels recursos necessaris per a finançar les actuacions. El PAC està concebut com a un document dinàmic i obert a la seva permanent adaptació a necessitats de la comarca i s’ha elaborat amb el consens i participació del Consell d’Alcaldies i de tots els grups del Consell Comarcal.

Pel que fa als eixos estratègics del PAC es basen en l’eficiència i l’eficàcia, és a dir, aconseguir els objectius plantejats mitjançant la racionalització i utilització dels recursos disponibles; la interrelació i cooperació per fomentar la col·laboració entre entitats públiques i privades; la cohesió social, per fer de la Ribera d’Ebre una comarca integradora on s’apliquen polítiques que garanteixen l’atenció a les persones; la dinamització econòmica, per impulsar l’activitat empresarial i l’ocupació digna i la sostenibilitat, el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per promoure un model de creixement econòmic i social que garanteixi les necessitats actuals sense posar en risc els recursos i necessitats futures.

El Programa d’Actuació Comarcal està configurat per 59 fitxes repartides en 8 àmbits d’actuació: economia; tecnologies de la informació i de les comunicacions; serveis tècnics; serveis socials; educació; joventut, cultura i esports; igualtat i feminismes; i serveis generals. A més dels serveis que ja es presten actualment, el nou programa n’incorpora altres com ara els tractaments de la mosca negra o la gestió i sanejament de les aigües residuals.

Finalment, el ple del passat dimarts, 25 de juny, va aprovar la declaració com a bé cultural d’interès local (BCIL) de diversos edificis ferroviaris situats a la zona de l’estació d’ADIF de Móra la Nova i, abans d’acabar, es va anunciar la renúncia al càrrec del conseller comarcal, Marcel Sabaté, i de la consellera comarcal, Pilar Rams.

Ple del mes de juny del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Ple del mes de juny del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: