Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre impulsa dues accions de suport al sector comercial de la comarca

23 maig 2024 · Noticies

Una de les accions ha estat la creació de la web compra.riberaebre.org que conté l’oferta del sector comercial i serveis assimilats per municipis

El dimarts, 21 de maig, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va presentar dues noves accions de suport al sector comercial de la comarca. En la presentació hi van assistir el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero; la consellera de Comerç, Vanessa Serrano; la tècnica de Comerç, Mònica Sabaté; la presidenta de la Unió de Comerciants de Flix, Rita Costa; i una representant de la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre, Mercè Monné.

Per una banda, Barbero va explicar que des del Consell Comarcal i el projecte Ribera d’Ebre VIVA es porta anys treballant en accions de suport al sector comercial. “Des del Consell tenim la certesa i la constància que el sector comercial, a banda de ser un gran generador d’ocupació, hi juga un paper important perquè permet donar vida als nostres pobles i dinamitzar altres sectors com l’agricultura o la indústria”, va dir el president, el qual va afegir que “les comarques vives no s’entenen sense comerç”. La consellera Serrano va dir que “enguany tenim planificades diverses accions per a formar al sector comercial i per conscienciar i difondre l’oferta que tenim a la comarca en aquest àmbit”. “De la mà del sector, mitjançant el treball conjunt, s’han impulsat accions de formació, xarxes de cooperació, estratègies de sensibilització ciutadana, projectes de digitalització, assessoraments, accions dirigides a la millora de la professionalització, etc.”, va explicar Serrano. Aquestes accions tenen com a objectiu acompanyar el sector comercial de la Ribera d’Ebre per garantir la competitivitat dels seus comerços, mantenir l’ocupació i incidir en la fixació de la renda al territori, així com sensibilitzar a la població local de la necessitat de comprar al comerç de proximitat.

Per altra banda, la tècnica de Comerç, Mònica Sabaté, va explicar més detalladament les dues noves accions que s’han iniciat aquesta setmana. “El treball conjunt amb el sector comercial de la comarca conflueix amb dues accions, una nova campanya de sensibilització de la població local envers la necessitat de comprar al comerç local i la presentació d’una nova eina que permetrà presentar l’oferta de comerços i serveis assimilats de la comarca”, va dir Sabaté. Per a la nova campanya de promoció s’ha escollit l’eslògan “Compra a la Ribera d’Ebre, hi trobaràs de tot i guanyarem tots”. L’eslògan té com a objectiu, segons va detallar Sabaté, “posar en valor que amb el conjunt del sector comercial de la comarca hi podem trobar tots els productes i serveis que es necessiten i alhora aquesta compra a la comarca fa que el conjunt de les persones que vivim a la Ribera d’Ebre hi guanyem, ja que aconseguir fixar renda al territori i mantenir l’ocupació al sector, que segons les darreres dades analitzades a setembre de 2023, només el sector comercial ocupa gairebé 700 persones”.

Finalment, Rita Costa, presidenta de la Unió de Comerciants de Flix, i Marcè Monné, representant de la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre, van destacar la importància del suport del Consell Comarcal que rep el sector. “El nostre dia a dia és apujar la persiana i és estar al capdavant dels comerços i busquem la manera d’estar a prop dels consumidors perquè som conscients dels canvis en el consum i intentem sempre adaptar-nos”, va afirmar Costa. Monné va dir que “són molt importants les capsules formatives i també ho són aquestes campanyes per conscienciar la població perquè compri productes de quilòmetre zero i de proximitat”.

Mònica Sabaté, tècnica de Comerç; Vanessa Serrano, consellera de Comerç; Rita Costa, presidenta de la Unió de Comerciants de Flix; i Mercè Monné, representant de la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Campanya “Compra a la Ribera d’Ebre, hi trobaràs de tot i guanyarem tots”

La campanya, que s’ha gestat amb la implicació del sector i de tots els ajuntaments de la Ribera d’Ebre, inclourà la impressió de dinou pancartes de gran format i 38 tòtems promocionals que es repartiran pels eixos comercials dels 16 pobles de la Ribera d’Ebre, que durant un mes estaran penjades a tots els pobles de la comarca. La segona acció és la creació de la web compra.riberaebre.org, la qual recull la informació de 303 empreses i el seu objectiu és que creixi molt més per aconseguir recollir el gruix de l’oferta de comerç i serveis assimilats, ja que en el conjunt de la comarca se superen els 500 establiments. La web conté la classificació de les empreses del sector comercial i serveis assimilats per municipis i per subsectors i inclou mapes de localització. De cada establiment es publica el nom comercial, l’adreça, els telèfons de contacte, el municipi, el correu electrònic, els enllaços a les xarxes socials, l’horari, etc. El cercador permet fer cerques per paraules clau dins de tots els apartats de la web. Si s’utilitza la versió per a mòbil i aquest té activada la geolocalització, es mostra en el mapa tots aquells establiments que l’usuari té al voltant.

Aquest lloc web s’ha creat en respon a una necessitat detectada l’any 2022 mitjançant més de 450 enquestes realitzades als clients del sector comercial de la Ribera d’Ebre en les que es va detectar que hi ha una manca de coneixement del conjunt de l’oferta de la comarca per part de les persones que hi resideixen. Aquestes persones detallaven que no hi poden trobar determinats productes, dels que realment si que hi ha oferta comercial. Aquest desconeixement és el que deriva, en alguns casos, part de la despesa dels residents cap a destinacions de fora de la comarca o cap a internet. Cal fer un esforç per difondre entre el públic objectiu la diversitat de productes i de serveis que s’ofereixen en el conjunt de la comarca. Amb aquest objectiu, es va realitzar un treball de camp molt intens a tots els pobles de la comarca per recollir informació sobre els comerços i empreses de serveis assimilats per poder presentar la informació sobre aquests negocis.

Totes dues accions s’han desenvolupat en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA, un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Pancarta de la campanya © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Pancarta de la campanya © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Tòtem de la campanya © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Tòtem de la campanya © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Tòtem de la campanya © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Mònica Sabaté, tècnica de Comerç; Vanessa Serrano, consellera de Comerç; Rita Costa, presidenta de la Unió de Comerciants de Flix; i Mercè Monné, representant de la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: