Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nou persones finalitzen el curs d’operari i operària de la construcció impulsat per Ribera d’Ebre VIVA

7 maig 2024 · Noticies

Totes les persones inscrites han acabat el curs amb èxit

El passat 30 d’abril va acabar el curs de formació d’operari i operària de la construcció de 215 hores impulsat per Ribera d’Ebre VIVA. Aquest va començar el 20 de febrer i és el tercer any que és dur a terme, ja que és una professió amb alta demanda laboral i ha tingut molt bona acollida entre l’empresariat de la comarca dins el sector de la construcció. De les nou persones que han realitzat el curs, sis eren menors de 30 anys i dues eren dones.

La participació en el curs ha sigut molt alta, amb un nivell molt elevat d’assistència i amb molt bona predisposició a l’aprenentatge. A més, des de Ribera d’Ebre VIVA s’afirma que el nivell d’inserció ha sigut alt perquè dues persones ja estan treballant en una empresa de construcció de la comarca i una tercera començarà a treballar al llarg de les pròximes setmanes en una altra empresa. A banda d’això, dues persones continuen treballant perquè han fet el curs per a millorar els seus coneixements, tres estan cercant feina al sector de la construcció i una altra ha trobat feina al sector de la indústria.

Durant el curs han dut a terme 164 hores d’aprenentatges pràctics del sector de la construcció en espais cedits pels ajuntaments de Vinebre, la Torre de l’Espanyol, Móra la Nova, Móra d’Ebre i l’EMD de la Serra d’Almos, on han posat en pràctica diferents tècniques de treball. Han realitzat 20 hores de prevenció de riscos laborals a la construcció i 26 hores d’orientació laboral, on se’ls ha donat eines per a poder buscar feina en el sector. També han fet visites a diferents empreses de la comarca, a Comercial Llauradó on han pogut veure i tocar diferents materials i a les obres que estan realitzant les empreses Construccions Sant Pau de Móra d’Ebre i Copre Construccions de Garcia per tal de conèixer a peu d’obra l’ofici i conèixer quins són els requisits i necessitats del sector explicat de primera mà pels empresaris. Finalment, l’últim dia del curs es va entregar a cadascú un diploma de la mà del president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, i el regidor de Sanitat,  Serveis Socials i Brigada Municipal de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol, David Serra Molins.

Què és Ribera d’Ebre VIVA?

Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Per a més informació podeu visitar el web de Ribera d’Ebre VIVA.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: