Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ajuntaments de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat reben formació sobre l’aplicació mòbil de gestió dels residus

6 maig 2024 · Noticies

L’aplicació facilita la gestió integral dels residus i va encaminada a la millora en la recollida selectiva de la ciutadania

El Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta (d’ara endavant, Consorci) ha organitzat unes jornades de formació els dies 25, 26 d’abril i 6 de maig als ajuntaments de les tres comarques. La formació, adreçada al personal administratiu i gestor dels padrons municipals, s’ha realitzat a les diferents seus dels Consells Comarcals, a més d’una sessió telemàtica, per explicar el funcionament de la plataforma d’identificació d’usuaris de la recollida selectiva i les deixalleries gestionades pel Consorci.

L’aplicació, anomenada Komtainer, és una solució digital per a la gestió de la recollida de residus sòlids urbans que inclou els punts de vista de la ciutadania, del gestor i de l’administració pública. L’eina facilita una gestió integral i, per tant, ajuda a millorar els resultats en la recollida selectiva municipal.

Els sistemes d’identificació d’usuari incorporen mecanismes que permeten obtenir dades del nivell de participació ciutadana en la recollida selectiva del seu municipi. Aquesta informació permet establir patrons que poden de gran utilitat pels consistoris en la redacció d’ordenances de taxa justa de recollida de residus.

Actualment, tots els municipis de l’àmbit del Consorci que han implementat el porta a porta tenen l’aplicació mòbil en marxa per la identificació dels usuaris per a l’ús de les deixalleries mòbils i fixes, per l’ús de les àrees d’emergència i, ben aviat s’implementarà també en la recollida selectiva porta a porta. Aquesta mesura permetrà donar compliment als objectius normatius de traçabilitat dels residus de la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i també per complir els objectius del 65% de reciclatge marcats per la Unió Europea per l’any 2035.

Àrea d’emergència de la Torre de l’Espanyol.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: