Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Un treball que recorre el Benissanet artístic guanya el 15è Premi de TDR sobre la Ribera d’Ebre del CERE

26 abril 2024 · Noticies

El dimecres, 24 d’abril, es va celebrar el 15è Premi de Treballs de Recerca (TDR) sobre la Ribera d’Ebre, convocat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE)

Aina Juan Vázquez, de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, amb el treball “Recorregut pel Benissanet artístic. La música com a element de cohesió d’un poble” ha estat la guanyadora del 15è Premi de Treballs de Recerca (TDR) convocat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), amb el suport del Consell Comarcal. El premi vol animar l’alumnat de Batxillerat a investigar temes relacionats amb la comarca, contribuint i enriquint, així, el coneixement de la Ribera d’Ebre. Els dos centres educatius de la comarca fan una primera selecció de treballs de recerca dels quals, a posteriori, el jurat del CERE en selecciona tres, que són els que es presenten a l’acte. En aquesta 15a edició, hi optaven tres treballs: dos tutoritzats per l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i un per l’Institut de Flix.

El treball guanyador fa un repàs del món musical de Benissanet i analitza la trajectòria de les diferents orquestres que hi ha hagut al poble fins avui. Fruit d’aquest llegat, actualment tenen la Banda i Escola de Música de Benissanet. L’alumna guanyadora, que cursa 2n de Batxillerat a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, n’era finalista juntament amb la seva companya Maria Borraz Ripoll, que presentava un TDR sobre la “Mirada introspectiva de l’agricultura de la Ribera d’Ebre”. Emma Monclús Martín, de l’Institut de Flix, també va quedar finalista amb un treball sobre moda i sastreria anomenat “Desfilant el passat”.

Mireia Grangé, presidenta del CERE durant la celebració del Premi TDR del CERE 2024.

Mireia Grangé, recentment escollida presidenta del CERE, assegura que “aquest premi és important perquè suposa el primer treball d’investigació de moltes persones joves i els permet conèixer aspectes de la comarca des de fons, experimentar dins el món de la investigació i tenir el primer contacte amb el Centre d’Estudis, conèixer-lo i, en un futur, si ho creuen oportú, seguir formant-ne part com a sòcies o com a persones membres de la Junta o actives en algun dels diferents camps que tenim dins de l’entitat”. Aquests treballs i aquest premi, segons afirma Grangé, “són el que van construint el planter que, en un temps més o menys llunyà, ha de tirar endavant el CERE”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, va felicitar les tres finalistes per triar un tema de comarca en els seus treballs i va recordar que “els instituts i docents de la comarca fan una molt bona feina que, any rere any, es veu reflectida en l’alt nivell dels treballs de recerca que es presenten als premis”.

El veredicte es va conèixer després de la presentació en públic dels tres treballs a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en una “difícil decisió” unànime del jurat, format per Sandra Ordoño, Montse Franch i Rosa M. Pros. Després de les tres presentacions, i mentrestant el jurat deliberava,  Pau Masip Garcia, alumne de l’Escola de Música i Dansa de Móra d’Ebre, va interpretar algunes peces de guitarra.

A més de la beca de 250 euros per a la guanyadora i de 50 euros per a les finalistes, totes elles s’enduen la subscripció com a sòcies del CERE durant dos anys, i rebran les publicacions del Centre d’Estudis.

Aina Juan, Emma Monclús i Maria Borraz, guanyadora i finalistes del Premi TDR del CERE 2024.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: