Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El millor pastís de formatge català 2024 és de la Ribera d’Ebre

22 abril 2024 · Noticies

La pastisseria Larrosa de Flix guanya la 2a edició del premi Lactium amb un pastís elaborat amb formatge de Serra del Tormo de la Torre de l’Espanyol

La Ribera d’Ebre està d’enhorabona amb el guardó que ha rebut aquest dissabte, 20 d’abril, Pau Carranza de la pastisseria Larrosa de Flix. Carranza ha estat el guanyador de la segona edició del premi Millor Pastís de Formatge Català 2024 en la 16a fira Lactium de Vic (Osona), a la qual s’hi ha presentat 23 pastissos de tot Catalunya.

El millor pastís de formatge s’elabora a la Ribera d’Ebre i amb producte comarcal, ja que Pau Carranza incorpora com a ingredient principal el formatge d’ovella de pasta tova de Serra del Tormo de la Torre de l’Espanyol, al capdavant del qual hi ha Julio Manero.

El pastisser flixanco optava per primera vegada a aquest premi, on en aquesta segona edició han augmentat el nombre d’inscrits i també la qualitat dels pastissos presentats. El de la pastisseria Larrosa va resultar mereixedor del premi de manera destacada sent el més ben valorat pel jurat, que el van triar per unanimitat i en van destacar “la tècnica, la perfecció del daurat i la cremositat”. El tall ha sortit “preciós”, i gustativament tenia “una presència molt delicada i equilibrada, de formatge de pasta tova”.

El pastís de formatge complia el requisit d’incorporar a la recepta un 20% de formatge artesà català. En el seu cas, l’escollit ha estat el formatge d’ovella de pasta tova de la formatgeria Serra del Tormo de la Torre de l’Espanyol, un formatge elaborat amb llet d’ovella, molt suau i cremós al tall, amb un gust fràgil a l’inici que s’intensifica amb el temps a la vegada que la textura es va tornant més cremosa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: