Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Govern anuncia les primeres línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear

16 abril 2024 · Noticies

Aquest dilluns unes 150 persones del teixit socioeconòmic de la Ribera d’Ebre han assistit a la xerrada informativa que s’ha dut a terme al Casal de Móra la Nova

Unes 150 persones del teixit socioeconòmic de la Ribera d’Ebre han assistit aquest dilluns, 16 d’abril, a una xerrada informativa i oberta sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear. Aquesta ha estat organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb el Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Móra la Nova. El delegat del Govern, Albert Salvadó, ha fet una crida perquè les empreses, autònoms i cooperatives del territori preparin projectes per a presentar-los a les convocatòries de subvencions que sortiran enguany, d’aquesta manera es podran adequar a les seues necessitats.

Salvadó ha afirmat que ara és quan comencen a aterrar al sector privat els fons d’aquest 2024, però que “aquests fons arribaran al territori de forma anual fins que tanquin les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs”, per tant, segons ha dit el delegat, “se’ns obre una finestra d’oportunitats. Hem d’estar tots a l’alçada per invertir els recursos durant els pròxims anys de la millor manera possible per a garantir la competitivitat i el futur de les nostres empreses i, per això, necessitem projectes ambiciosos i viables”.

Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. © Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

El Fons de Transició Nuclear té dos objectius principals, el primer, captar activitat econòmica de fora i, el segon, facilitar i aportar recursos a l’activitat econòmica ja existent al territori per fer realitat els seus projectes. Per això, ha dit el delegat Albert Salvadó, “per començar a atorgar recursos de forma immediata, el Govern hem aprofitat convocatòries de subvencions ja existents i les hem personalitzat perquè puguin acollir-se les empreses de la zona i el percentatge de subvenció sigui major”. A més, en poques setmanes es crearà la secretaria tècnica perquè persones expertes puguin avaluar els projectes de les empreses, autònoms i cooperatives i resoldre els seus dubtes.

Les primeres convocatòries, adaptades per al Fons de Transició Nuclear, es publicaran aquest abril i maig. La primera ja s’ha publicat i és la subvenció a inversions empresarials d’alt impacte, el termini de la qual acaba el pròxim 6 de maig. En uns dies es publicaran una línia d’incentius de noves oportunitats de negoci i també diverses línies per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat del sector primari. En uns mesos, a través de l’òrgan de governança es preveu que es creïn altres línies de subvencions, entre les quals n’hi haurà per al sector turístic.

Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. © Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha tancat l’acte dient que “el fons serà realitat si hi ha projectes sobre la taula”. A aquestes primeres convocatòries, segons ha dit el president, “s’hi presentarà la gent que ara ja té projectes i hem de ser capaços de fer que aquests projectes esdevinguin realitats, però també hem de saber transformar idees en projectes” i, per això, Barbero ha animat a adreçar-se als diferents serveis que actualment hi ha a la comarca com el Catalunya Emprèn o el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), situats al Consell Comarcal, o al Centre d’Empreses de Flix. Finalment, el president ha acabat la seua intervenció afirmant que “tenim una oportunitat única. Tenim al davant un repte col·lectiu i hem d’aprofitar-ho. Hem d’aconseguir que els fons no ens sobrin sinó que en faltin, ja que això voldrà dir que tenim projectes per a tirar endavant i una visió clara de que les nostres comarques tenen futur i tenen un futur envejable”.

L’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan, va donar la benvinguda a l’acte i també van participar de la xerrada el delegat d’ACCIÓ a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella, i el director territorial d’Acció Climàtica, Jesús Gómez, els quals van donar més detalls a les persones assistents sobre les convocatòries de subvencions que sortiran pròximament.

Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. © Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

Xavier Cortiella, delegat d’ACCIÓ a les Terres de l’Ebre. © Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

Jesús Gómez, director territorial d’Acció Climàtica. © Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: