Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Quatre cellers de la Ribera d’Ebre acullen el Festival SingulArts, que uneix cultura i producte de proximitat

15 abril 2024 · Noticies

El festival es durà a terme del 3 de maig al 15 de juny en els vuit cellers Singulars, quatre dels quals són de la Ribera d’Ebre

El divendres passat, 12 d’abril, es va dur a terme la presentació de la primera edició del Festival SingulArts a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquest certamen es durà a terme en vuit cellers que integren l’associació Singulars i que estan adscrits a la D.O. Tarragona, quatre dels quals estan situats a la Ribera d’Ebre, en concret són el Celler Molí de Rué de Vinebre, el Celler Biopaumerà de Rasquera, el Celler Pedrola de Miravet i el Celler Suñer de Ginestar.

En la presentació, el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, va fer menció als quatre cellers de la comarca que col·laboren en aquesta nova iniciativa cultural i va explicar que “un dels objectius que tenim com a Consell Comarcal és el de vincular el producte local de qualitat al turisme i al territori i, a més, si es fa de la mà de la cultura, com és el cas d’aquest festival, doncs encara millor”. Per la seua banda, el president de l’Associació Cellers Singulars, Josep Llauradó, va explicar que “aquest projecte permetrà la pernoctació i el turisme a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre, oferint productes de proximitat”. Finalment, la directora del festival, Patricia Mercado, va dir que “la iniciativa inclou espectacles de jazz, òpera, teatre, lírica, clàssica, dansa i relats històrics, convertint els espais de treball en espais escènics”. El projecte té com a objectiu unir paisatge, cultura i producte local, a la vegada es donen a conèixer els indrets on és dur a terme el festival i el seu comerç.

Presentació del Festival SingulArts 2024. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

El festival arrenca el 3 de maig a Vinebre amb l’obra còmica “A l’hospital” de la companyia de teatre Escombra de Bruc. El dissabte 4 de maig a Puigpelat, es podrà gaudir de la dansa amb un espectacle creat exclusivament per al festival a càrrec de Constanza Brnčić i Oriol Aymat. El 10 de maig, els reconeguts músics vallencs Roger Padullés (tenor) i Medir Bonachi (piano) oferiran un recital líric a Masmolets. El 18 de maig serà el torn de l’orquestra Camerata XXI que actuarà al Celler Biopaumerà de Rasquera amb un programa que inclourà tangos i milongues argentines. La periodista i divulgadora Maria Montes ens farà viatjar a l’antiguitat amb narracions il·lustrades pel conjunt de música antiga Ensemble Virtus, el 24 de maig al Celler Pedrola de Miravet. El 25 de maig, l’actriu Jordina Biosca oferirà l’espectacle per a adults “I va venir el vi” a Alforja. Ja en la recta final, el divendres 14 de juny, serà el torn de l’òpera còmica amb “Il Teatro allà Moda” de la companyia Teatre de les Comèdies a Rodonyà. El festival finalitzarà el 15 de juny amb el concert de jazz de Janine Jhonson titulat “Confessions d’una diva del Soul” al Celler Suñer de Ginestar.

Tots espectacles seran precedits per un tast de vins D.O. Tarragona de l’Associació Cellers Singulars i les vetllades es clouran amb un sopar fred amb productes de la terra. Aquest projecte és una iniciativa de l’empresa privada Musics & Concerts amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació Cellers Singulars.

Més informació i venda d’entrades a festivalsingularts.com.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: