Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre organitza una xerrada sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear

11 abril 2024 · Noticies

La xerrada és informativa i oberta i tindrà lloc al Casal de Móra la Nova el dilluns dia 15 d’abril a les 19 hores

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza el pròxim dilluns dia 15 d’abril una xerrada informativa i oberta sobre les línies de subvenció del Fons de Transició Nuclear per a la comarca. En aquesta hi participaran el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; el delegat d’ACCIÓ a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella; el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero; i l’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan. La conferència tindrà lloc a les set del vespre al Casal de Móra la Nova, situat a la plaça l’Església.

El dimecres de la setmana passada l’òrgan de govern del Fons va acordar el repartiment de 35,2 milions d’euros corresponents a l’exercici del 2024 així com la distribució dels recursos pendents de l’any 2023. Pel que fa als recursos d’enguany, es destinaran un total de 23,7 milions d’euros a ajudes a projectes empresarials en convocatòries de la Generalitat, adaptades a la realitat territorial dels municipis afectats i focalitzades en els sectors identificats com a generadors d’ocupació i d’impacte econòmic. Els recursos es distribuiran en diferents convocatòries que es publicaran entre aquest mes d’abril i maig. Les principals línies són de foment de la reindustrialització, convocatòries per atraure inversió estrangera al territori, una línia d’incentius de noves oportunitats de negoci, i també diverses línies per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat del sector primari.

La resta de recursos es destinaran a finançar projectes locals i per acompanyar als projectes empresarials del Fons de Transició Nuclear. També s’ha tancat la distribució dels 53 milions d’euros pendents de l’any 2023 entre els 96 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs que serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: