Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El CoEbreLab de la Ribera d’Ebre organitza la 1a Diada Dron Catalunya Sud el dissabte 13 d’abril

8 abril 2024 · Noticies

El CoEbreLab del polígon del Molló de Móra la Nova també acollirà la primera de les vuit curses de la Lliga Catalana de Drons d’enguany

El CoEbreLab de la Ribera d’Ebre serà escenari el pròxim dissabte 13 d’abril de la 1a Diada Dron Catalunya Sud, oberta a tots els públics, en la qual s’inclou la segona cursa de drons que se celebra a les Terres de l’Ebre. Tot tindrà lloc a la nau industrial del polígon del Molló de Móra la Nova, propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i com a novetat, enguany es duran a terme diverses xerrades sobre el món del dron, que seran tres i començaran a les 17 hores, en una carpa situada a l’exterior de la nau.

La idea de l’esdeveniment segueix l’estratègia comarcal CoEbreLab que es va iniciar fa un any i que dinamitza la tecnologia dron a la Ribera d’Ebre. La primera xerrada la impartirà Cristina Ramos de DCA d’i2CAT i explicarà quin permís es necessita per fer volar un dron, quina formació i quina aplicació del dron es pot fer des de l’administració local. Pau Pamplona del projecte Xgain d’i2CAT parlarà dels drons intel·ligents per als serveis rurals i, finalment, Joan Carles Sambró de l’ICE de la URV explicarà com aplicar la tecnologia dron a la secundària i la primera experiència d’ús de drons per a petits i joves. A més, prèviament, el divendres dia 12, s’impartiran dues xerrades sobre la mateixa temàtica a l’Institut de Flix i a l’Institut Julio Antionio de Móra d’Ebre.

Les instal·lacions del CoEbreLab també seran escenari, per segon any consecutiu, de la cursa de drons que començarà a les 16 hores. A més, és una competició puntuable per a la Lliga Catalana de Drons d’aquest 2024, en la qual participen 29 pilots d’arreu del país, tots federats a la Federació Aèria Catalana (FAC). L’organització de l’esdeveniment compta amb el suport del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Móra la Nova. Es tracta de la primera de les vuit curses de la Lligueta de drons.

En el cas de la prova ebrenca, la cursa és indoor i tindrà lloc dins la nau del CoEbreLab, que en ser un espai diàfan de 2.000 metres quadrats, equipat amb la darrera tecnologia, fa que aquest sigui un circuit “excepcional” per als pilots de la Lligueta, considera el seu portaveu Josep de la Fuente, qui destaca que la nau “compleix totes les mesures de seguretat i espai per una cursa de drons. Està molt ben equipada”. Les instal·lacions “estan preparades per acollir molt públic i hi ha bon aparcament al polígon industrial”, afegeix Jesús Álvarez, conseller TIC del Consell Comarcal.

Les competicions són “molt espectaculars. Es tracta de ser el pilot més ràpid en un circuit ple d’obstacles que requereix control i rapidesa. Els drons que participen en la Lliga Catalana són de construcció pròpia, poden agafar velocitats de 180 km/h i acceleren de 0 a 200 km/h en menys d’un segon”, explica de la Fuente.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: