Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre convoca el XX Premi Llibresebrencs.org de relats curts

12 març 2024 · Noticies

El premi està dirigit als joves de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha publicat les bases i ha obert la convocatòria per a participar en la XX edició del Premi Llibresebrencs.org, una iniciativa conjunta de l’ens comarcal i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, dins les activitats de Litterarum, la fira d’espectacles literaris i Fira del Llibre Ebrenc que se celebrarà a finals de maig. Aquest premi està dirigit als joves de les quatre comarques ebrenques i també del Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat.

L’objectiu és que les noves generacions ebrenques escriguin relats curts sobre temes que trobin interessants, editant-los en un mitjà obert com és la plataforma Wattpad, de gran difusió a internet. El tema del relat és lliure, però s’han de complir uns requisits: han de ser escrits en català i tenir una extensió màxima de dues pàgines. Els relats que es presentin al premi seran públics, i es podran llegir a Wattpad sota el títol Premi Llibresebrencs 2024, de manera que es puguin votar per participar en l’elecció dels escrits guanyadors.

Hi ha convocades quatre categories, segons l’edat dels participants: joves fins a 15 anys, de 16 a 22 anys, de 23 a 29 anys, i a partir de 30 anys. Hi haurà una doble votació, lligada a un doble premi. D’una banda, hi ha un premi de 150 euros per categoria per als relats guanyadors en la votació del jurat; i un premi del públic, que consisteix en una baixada en caiac pel riu Ebre, per aquells relats de cada categoria que tinguin més vots populars a través del Wattpad.

El termini per presentar les obres, que han de ser inèdites, és el dia de Sant Jordi, el dimarts dia 23 d’abril, abans de la mitjanit, i s’han de presentar a través de l’adreça de correu electrònic: puntjove@riberaebre.org. El veredicte es donarà a conèixer durant la Fira del Llibre Ebrenc, el dissabte 25 de maig, en un acte a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre, a les 17 hores.

Podeu consultar les bases del XX Premi Llibresebrencs.org a continuació:

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: