Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre al Mobile World Congress de Barcelona

6 març 2024 · Noticies

Representants de la Ribera d’Ebre assisteixen al MWC per a continuar impulsant l’Àrea Digital Terres de l’Ebre, fins ara anomenada Àrea 5G

El desplegament de la tecnologia 5G a la Ribera d’Ebre continua endavant. El passat dimecres, 28 de febrer, el conseller riberenc TIC, Jesús Álvarez, juntament amb el president del consorci per a la promoció del sòl industrial del Molló, Carlos Trinchan, el director de la Fira de Móra la Nova, Jordi López, i el tècnic de l’àrea TIC del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Albert Pujol, van assistir, en el marc del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, a l’acte del canvi de denominació de les Àrees 5G de Catalunya, les quals ara passen a anomenar-se Àrees Digitals.

La comitiva riberenca i representants de la Generalitat de Catalunya van tindre l’ocasió de visitar els estands de Vodafone, Orange, Telefònica i Huawei per tal de mantenir reunions i detectar possibles col·laboracions amb el CoEbreLab 5G Rural, ubicat al polígon del Molló. “Volem fer créixer l’Àrea Digital Terres de l’Ebre perquè sigui l’embrió de projectes que generin ocupació, dinamisme i riquesa a la comarca”, ha dit el conseller TIC, Jesús Álvarez.

L’activitat al CoEbreLab ha permès a empresa i administració ebrenca desenvolupar projectes en sectors econòmics molt diversos, aprofitant la transmissió de dades molt més ràpida i fiable del 5G. S’està avançant en el desplegament d’aquesta tecnologia a l’entorn rural estudiant quina és la millor solució per donar resposta a poblacions petites, mitjanes i disseminades, en funció de les seues necessitats perquè comarques com la Ribera d’Ebre no quedin enrere en el desplegament de la societat digital.

Mobile World Congress 2024. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Què és Àrees Digitals?

Àrees Digitals és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya amb el suport de Mobile World Capital Barcelona i de la Fundació i2CAT. El projecte s’emmarca en l’Estratègia d’Innovació Social i Digital Territorial de la Generalitat i transforma les fins ara anomenades Àrees 5G en espais de disseminació i promoció territorial de les Tecnologies Digitals Avançades (TDA). Àrees Digitals s’articula al voltant d’una metodologia basada en la col·laboració entre actors i comunitats de la quàdruple hèlix (ciutadania, empresa, administració pública i centres de recerca o universitats) per generar nous projectes i inversió en recerca i desenvolupament arreu de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: