Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rebutja la interconnexió de les xarxes del CAT i el Ter-Llobregat

28 febrer 2024 · Noticies

El plenari ha votat per unanimitat una moció presentada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en contra del transvasament de l’Ebre i la interconnexió de xarxes

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat aquest dimarts, 27 de febrer, una moció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i presentada per tots els grups comarcals. Aquesta moció rebutja el transvasament del riu Ebre i la interconnexió de les xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el sistema Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a través d’una canonada entre Constantí i Olèrdola. A més, s’ha instat el govern de la Generalitat a canviar la ubicació de la dessaladora del Foix, entre Cunit i Cubelles, a les comarques del Llobregat, on realment hi ha escassetat d’aigua. El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha mostrat la seua satisfacció: “Sabem que la solució a la sequera no és la interconnexió de xarxes i, a més, va en contra de l’equilibri territorial. Hem de fer una política de la gestió de l’aigua fonamentada per l’eficiència i la sostenibilitat”.

D’altra banda, la portaveu del govern comarcal i vicepresidenta, Núria Morera, va mostrar tot el suport i la solidaritat de l’ens al sector de la pagesia que s’està mobilitzant aquests dies: “Els treballadors i les treballadores del camp reclamen drets i causes justes que no només els beneficiaran a ells, sinó al conjunt de la societat”. Finalment, el plenari també va aprovar la liquidació definitiva de l’anualitat 2023 del servei d’intervenció socioeducativa (SIS) i la declaració com a bé cultural d’interès local (BCIL) del saló-teatre de la Societat Obrera de Tivissa.

Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre | febrer 2024 | © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre | febrer 2024 | © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: