Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Oberta la convocatòria d’ajuts Pràcticum Odisseu per a empreses i entitats de la Ribera d’Ebre

27 febrer 2024 · Noticies

Les empreses i entitats riberenques ja poden demanar aquests ajuts per a contractar joves universitaris per fer pràctiques remunerades

Fins al dimarts dia 5 de març està oberta la 9a edició del Pràcticum Odisseu, un programa que promou la contractació d’estudiants universitaris en empreses i entitats de territoris rurals com la Ribera d’Ebre. La comarca forma part d’un dels onze Grups d’Acció Local per al desenvolupament rural que gestionen els ajuts europeus Leader, a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta. L’objectiu és que els i les joves amb formació retornin als seus pobles i d’aquesta manera afavorir que s’hi estableixin, captant talent a les zones rurals per frenar el despoblament.

Es tracta de pràctiques remunerades, amb una estada mínima de 300 hores a l’empresa, a realitzar durant aquest curs acadèmic i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre de 2024. Els ajuts Pràcticum financen el 60% del cost, fins a un màxim de 1.260 euros, assumint el programa 4,2 €/hora i l’empresa participant, 2,8 €/hora. Els candidats i les candidates han de ser estudiants universitaris de Grau que hagin superat almenys el 50% dels crèdits o estudiants de Màster Oficial.

Les empreses que hi vulguin participar han de presentar l’oferta de pràctiques a odisseujove.cat com a màxim fins al 5 de març, a través d’un formulari on seleccionaran l’àmbit professional de la plaça que ofereixen. Un cop es coneguin les ofertes de pràctiques, es publicaran a la mateixa web perquè els universitaris interessats puguin consultar-les i hauran d’enviar la seua candidatura entre l’11 de març i el 8 d’abril.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: