Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nou persones comencen el curs d’operari i operària de la construcció impulsat per Ribera d’Ebre VIVA

22 febrer 2024 · Noticies

Ribera d’Ebre VIVA impulsa aquest curs per tercer any consecutiu per la demanda de personal del sector de la construcció a la comarca

Aquest dimecres a la tarda, des de la nau municipal de Móra la Nova, s’ha donat el tret de sortida, per tercer any consecutiu, al curs de formació d’operari i operària de la construcció impulsat per Ribera d’Ebre VIVA, un projecte del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació. Carlos Trinchan, vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Móra la Nova, ha donat la benvinguda a les nou persones inscrites, sis de les quals són menors de 30 anys i dues són dones.

El curs té una durada de 215 hores, que inclou formació en prevenció de riscos laborals, tècniques de paleteria en la rehabilitació i reparació d’habitatges, visites a empreses, jornada de portes obertes a empreses i orientació i inserció laboral. És una formació majoritàriament pràctica i, per tant, les sessions es realitzaran en espais cedits pels diferents ajuntaments de la comarca on es realitzaran obres de construcció o de reparació. Aquest són Vinebre, la Torre de l’Espanyol, la Serra d’Almos, Móra d’Ebre i Móra la Nova.

Aquesta formació és el tercer any consecutiu que es realitza, ja que és una professió amb alta demanda laboral i ha tingut molt bona acollida en l’empresariat de la comarca dins el sector de la construcció. En les dues edicions anteriors les persones amb habilitats i interès per dedicar-se en aquesta professió han trobat feina en el sector i encara hi continuen treballant.

El sector de la construcció ocupa a la Ribera d’Ebre a 585 persones, segons les dades recollides al març de l’any passat. Representant l’11,50% del total de la població ocupada a la Ribera d’Ebre. Aquest percentatge es troba sis punts per sobre del percentatge d’ocupació respecte a les dades del conjunt de Catalunya. És un sector que manté l’ocupació en els últims anys a la comarca i els empresaris fa anys que manifesten que es troben amb un major volum de feina, sobretot en l’àmbit de rehabilitació d’habitatges i tenen molta dificultat per poder ampliar els seus equips o cobrir personal que es jubila. A la comarca no hi ha cap formació a part d’aquesta.

Què és Ribera d’Ebre VIVA?

Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Per a més informació podeu visitar el web de Ribera d’Ebre VIVA.

Primer dia del curs d’operari/a de la construcció 2024. © Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: