Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La “Ribera en flor” ofereix 18 experiències per gaudir de la floració dels arbres fruiters

21 febrer 2024 · Noticies

 La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida a una nova edició de la “Ribera en flor” per donar a conèixer el patrimoni paisatgístic, gastronòmic, històric i cultural

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat aquest dimecres al matí des d’un camp d’ametllers florits de Vinebre una nova edició de la campanya turística “Ribera en flor” i ha donat a conèixer el programa d’activitats que permetran als visitants i a la població de la comarca descobrir el paisatge, amb la floració dels arbres fruiters com a protagonista, la gastronomia i el patrimoni cultural i històric del territori. L’edició d’aquest 2024 preveu començar aquest cap de setmana, tot i que la programació pot experimentar canvis per la meteorologia. En total, s’han organitzat 18 experiències turístiques guiades, igual que l’any passat, repartides per 13 pobles, un més: Vinebre, Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, la Palma d’Ebre, Tivissa, la Serra d’Almos, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre i Móra d’Ebre.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, l’alcaldessa de Vinebre, Tere Viña, la consellera de Turisme, Vanessa Serrano, i la tècnica comarcal de Turisme, Mònica Sabaté, juntament amb representants d’ajuntaments i empreses i entitats que organitzen activitats, han convidat a visitar la Ribera d’Ebre durant aquestes dates primaverals per gaudir de l’espectacle cromàtic dels camps. Des del Consell Comarcal s’espera igualar o superar els 1.200 participants de les activitats programades l’any passat. Unes activitats que són per a tots els gustos, molt diverses i aptes per a tots els públics.

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

En les seues declaracions, Francesc Barbero ha dit que la “Ribera en flor” és “un magnífic aparador del que és la Ribera d’Ebre en terme de cultura, gastronomia, patrimoni i producte local i vull donar les gràcies als impulsors de les activitats. Ja fa deu anys que vam iniciar aquesta campanya i cada cop rep més participació perquè té èxit i té sentit perquè és un punt de trobada que ens reforça com a comarca i com a destí de turisme sostenible”. A banda d’això, el president ha volgut destacar la importància de la pagesia de la comarca: “Crec que és important, en aquests moments que vivim, aproximar-nos al món pagès. Ara que demanen drets i causes justes, una de les maneres de donar-los suport és atansar-se a veure la seua feina, ja que aquests camps florits ho estan perquè algú els cuida”. Barbero ha acabat la seua intervenció afegint que “tenim moltes poblacions que són de base agrícola i la floració ha de servir per reivindicar la feina dels pagesos i les pageses, però també per reivindicar aquest corpus rural que ens dona identitat a comarques com la Ribera d’Ebre”.

Per la seua part, Vanessa Serrano ha destacat la consolidació de la campanya i, segons ha detallat, “amb aquesta campanya donem el tret de sortida a totes les accions turístiques d’enguany”. A més, “posem en valor la unió del patrimoni, el turisme, el producte local i el producte agroalimentari de la nostra comarca”. D’altra banda, Mònica Sabaté, tècnica de Turisme, ha explicat que la programació comença aquest 24 de febrer i acabarà a finals d’abril i tota la informació estarà a la web turismeriberaebre.org i qualsevol canvi s’anirà actualitzant dia a dia. Sabaté ha dit que “la majoria de propostes estan vinculades al producte local o elements patrimonials amb activitats molt diverses, des de propostes que combinen amb tasts de productes o degustacions a restaurants, a algunes més diferents com ara un taller literari, un taller de flors o passejades amb carro, amb bicicleta o a peu. Sumem natura, patrimoni, producte local i activitats de coneixements del territori a la Ribera d’Ebre”. Sabaté ha volgut donar  importància a la suma de sinergies entre empreses i entitats públiques que han treballat conjuntament un programa que “és molt complet i que permet conèixer la Ribera d’Ebre en un moment espectacular”.

Finalment, l’alcaldessa de Vinebre, Tere Viña, ha destacat la importància d’aquesta campanya per tota la comarca i, en especial, al seu municipi, on l’activitat es durà a terme el 2 de març amb un taller literari i un tast de mels per donar a conèixer el món de les abelles i de la mel. A banda d’això, ha volgut recordar als visitants que és “molt important no entrar als camps”, ja que hi ha rutes i camins per a poder passejar: “Els camps són privats i voldria demanar que els visitants no hi entressin i, sobretot, es respectin els arbres i la seua flor”. Per aquest motiu, des de l’ens comarcal s’anima a la població a apuntar-se a les activitats programades, les quals tenen els permisos corresponents dels propietaris per accedir als camps i gaudir plenament de la floració.

Dates, horaris, preus i tot allò relacionat amb les activitats guiades es poden consultar a la pàgina web de Turisme de la Ribera d’Ebre que s’anirà actualitzant. A més, la campanya anima a compartir les experiències de les persones participants amb l’etiqueta #LaRiberaEnFlor.

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

© Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: