Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els municipis de la Ribera d’Ebre finançaran part dels tractaments contra la mosca negra del COPATE

15 febrer 2024 · Noticies

El Consell d’Alcaldies de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat cofinançar els tractaments contra la plaga de la mosca negra que dur a terme el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) al riu Ebre al seu pas per la comarca. Els alcaldes i alcaldesses ho han aprovat en una reunió aquest dimecres, 14 de febrer, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquest acord permetrà continuar amb els sis tractaments que s’han dut a terme en les darreres campanyes. L’import total a assumir per part dels municipis de la Ribera d’Ebre és de 21.824 euros, el 50% es dividirà a parts iguals entre tots els pobles i l’altre 50% serà assumit en funció del nombre d’habitats. Els diners que aportarà cada municipi oscil·laran entre els 950 i els 3.500 euros.

Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquest acord: “És molt bona notícia que els bons resultats que s’han aconseguit en la lluita contra la mosca negra els darrers anys s’hagin pogut garantir a futur. En aquest sentit, malgrat els desacords inicials, vull destacar la bona entesa al Consell d’Alcaldies d’ahir on vam aconseguir tancar aquest acord per unanimitat”. Segons ha detallat el president, “el control d’aquesta plaga és un èxit de cooperació entre administracions, i el món local demostrem responsabilitat i assumim la part que ens pertoca”, a més, “és una molt bona notícia per a sectors econòmics de la comarca com la pagesia o el turisme”, ha conclòs.

Per la seua banda, Rubén Biarnés, vicepresident del COPATE i alcalde de Móra d’Ebre, també en fa una valoració molt positiva, ja que “hem arribat a un acord molt positiu. Tots els alcaldes ens hem mostrat solidaris els uns amb els altres i crec que és un acord equitatiu i just”. Des del COPATE, el passat novembre, es va enviar una proposta tècnica als ajuntaments tenint en compte els diàmetres de riu de cada municipi, “però aquesta no va prosperar”, ha explicat Biarnés, que ha afirmat que “hi va haver controvèrsia amb la proposta tècnica, però la qüestió es va posar sobre la taula, que era l’important, i aquest dimecres hem pogut arribar a un acord de consens basat en la solidaritat”.

Finalment, en aquest Consell d’Alcaldies es van tractar altres temes com l’actualitat del Fons de Transició Nuclear o la problemàtica que s’estan trobant alguns ajuntaments amb el nou programari i les noves normes del registre civil.

Mostrejos de les larves de mosca negra al riu Ebre al seu pas per Móra d’Ebre. © COPATE

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: