Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promou la conciliació de 583 famílies amb el programa “Temps per cures”

7 febrer 2024 · Noticies

El ple del Consell Comarcal aprova el conveni amb els ajuntaments i EMD per seguir amb el programa “Temps per cures” durant aquest 2024

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar el passat dimarts, 30 de gener, l’Addenda del conveni de col·laboració amb els catorze ajuntaments i l’EMD de la Serra d’Almos per l’execució del programa “Temps per cures” del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya per aquest 2024.

Durant el passat 2023, 583 famílies i 815 infants de la Ribera d’Ebre s’han beneficiat del programa “Temps per cures”, una de les polítiques públiques en clau feminista que s’ha impulsat des del 2021 a través de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes. L’objectiu d’aquest és avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures proporcionant temps per a la conciliació personal i laboral, especialment de les dones, que són les que majoritàriament s’encarreguen de la cura dels infants. El conveni permet als municipis riberencs rebre recursos econòmics que els permeten oferir o ampliar els serveis de cures per a les nenes i nens de la comarca fora de l’horari escolar.

El programa prioritza l’accés de diversos col·lectius com ara de les famílies amb altres càrregues relacionades amb les cures, les famílies monoparentals, les mares o tutores víctimes de violències masclistes, en situació d’atur de llarga durada o ocupades de forma autònoma, majors de 45 anys o migrades. I, a més, com a novetat enguany, inclou destinar recursos per als homes de la comarca en matèria de sensibilització i formació en corresponsabilitat i cures, les quals dissenyarà i impartirà el Consell Comarcal.

Casal d’estiu de Riba-roja d’Ebre.

Més de 800 infants riberencs beneficiats durant el 2023

“Temps per cures” ha invertit a la Ribera d’Ebre 175.388,37 euros, la majoria dels quals s’han destinat a reforçar l’oferta d’activitats municipals destinades a nens i nenes de 0 a 14 anys durant els anys 2021 i 2022 i l’any passat i enguany aquesta franja s’ha augmentat fins als 16 anys. Això ha permès reduir costos a les famílies i arribar a moltes més.

Els ajuntaments d’Ascó, Flix, la Torre de l’Espanyol, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Ginestar, Benissanet, Tivissa, Móra d’Ebre, Móra la Nova i l’EMD de la Serra d’Almos han destinat els recursos a reforçar o impulsar els casals d’estiu. Per altra banda, la Palma d’Ebre, Miravet, Benissanet i Garcia els han dedicat a sufragar els serveis d’acollida a l’escola, ampliant l’horari lectiu i, finalment, Ginestar també ha impulsat diferents activitats de lleure, com ara tallers.

El primer any, el 2021, el programa va beneficiar 684 infants de la Ribera d’Ebre, el segon any, el 2022, més de 700 i en el seu tercer any en funcionament ja s’han superat els 800, en concret, 815, fet que demostra la importància d’aquest programa, tant per als municipis com per a les famílies.

Servei d’acollida de Benissanet.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: