Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La il·lusió de ‘Berenar amb els avis’, de la tivissana Lorena Solé, guanya el Ribera d’Art 2023

19 desembre 2023 · Noticies

La riberenca Lorena Solé Vidal, de Tivissa, és la guanyadora del Ribera d’Art 2023, un concurs organitzat per l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració de l’Escola d’Art Municipal Josep Cassadó de Móra la Nova, per donar veu i incentivar la creació artística a la comarca, i que en aquesta edició girava al voltant de les il·lusions.

L’obra guanyadora del Ribera d’Art 2023.

La seva obra ‘Berenar amb els avis’ al voltant d’una xemeneia amb el foc viu, encès, evocant la calidesa de la llar i moments quotidians, fins i tot entranyables, compartits en família i amb els qui estimes, va resultar la clara guanyadora del vot popular d’aquesta edició, amb 239 m’agrada als perfils de @joventutriberadebre a Facebook i Instagram. Més renyida va ser la deliberació del jurat, format per membres del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, del Centre d’Estudis de la Ribera (CERE) i de l’Escola d’Art Josep Cassadó, qui finalment també va escollir la proposta de la jove Lorena Solé, destacant “el grau de detall en el dibuix i la capacitat per despertar emocions amb una idea tan senzilla com menjar una torrada de pa davant el foc, associant la il·lusió a bons records del passat”.

Les obres presentades a concurs, exposades al vestíbul de l’Escola d’Art de Móra la Nova.

Fins a 13 joves d’entre 15 i 35 anys, la majoria alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques i Disseny moranovenca, optaven enguany als 250 euros d’un premi que també té com a al·licient optar a ser la imatge institucional del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per felicitar les festes nadalenques i de l’any nou. Tots aquests joves, així com sis propostes més d’artistes riberencs que per edat quedaven fora de concurs, han deixat fluir la seva imaginació i creativitat, cadascú amb la seva pròpia tècnica, plasmant en la seva obra pensaments, idees, gestos i imatges per donar resposta al repte de l’Oficina Jove per aquest Ribera d’Art: La il·lusió és la sal de la vida. I per a tu, que és una il·lusió?

Podeu veure les propostes del Ribera d’Art 2023 a @joventutriberadebre, i al vestíbul de l’Escola d’Art de Móra la Nova.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: