Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre lliura dissabte el XXI Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila a Lo Sindicat de Flix

30 novembre 2023 · Noticies

L’acte, amb el suport del Consell Comarcal, s’emmarca en el 40 aniversari del Centre d’Estudis, i comptarà amb l’escriptor Genís Sinca i la música de Pep Gimeno ‘Botifarra’

Aquest dissabte, 2 de desembre, es farà públic a sala de Lo Sindicat de Flix el nom del guanyador de la vint-i-unena edició del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, el guardó més important que convoca el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) des de la seva creació, l’any 1983, amb caràcter biennal.

Alineat amb l’objectiu fundacional d’aquesta entitat riberenca, el Premi d’Assaig compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per promoure la investigació i la recerca de la realitat comarcal, des d’una visió àmplia del coneixement. Així, es valoren les aportacions d’interès per al coneixement del passat, l’anàlisi del present o els projectes per al futur de la comarca i la seva gent, sigui en forma de monogràfic o de recopilació de treballs diversos, en tots els casos en llengua catalana.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a Lo Sindicat, a Flix.

L’acte, que començarà a les 7 de la tarda, s’emmarca en el 40 aniversari del CERE. El president del Consell Comarcal de la Ribera i alcalde de Flix, Francesc Barbero, i el president del CERE, Josep Sebastià Cid, seran els encarregats de lliurar el premi, dotat amb 2.500 euros i una ceràmica obra del miravetà Josep Papasseit. Llegiran l’acta els membres del jurat d’aquesta convocatòria, format per Joan Menchon Bes, cap tècnic de l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona; Núria Rafel Fontanals, professora de la Universitat de Lleida (UdL); Josep Maria Pons Altés, professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i com a secretari, amb veu però sense vot, Josep Cañabate Fortuño, delegat d’Estudis i Comunicació del CERE.

Durant la vetllada intervindrà el periodista, i escriptor convidat, Genís Sinca i clourà amb l’actuació d’un dels cantants valencians més destacats, Pep Gimeno Botifarra. A més, els assistents podran visitar l’exposició Carmel Biarnés, fotògraf de la Ribera d’Ebre, i el mateix dia podran adquirir l’obra guanyadora d’aquest XXI Premi d’Assaig; en el cas dels socis del CERE se’ls lliurarà el seu exemplar gratuït, publicat dins la col·lecció Dal·liner.

L’acte és organitzat pel CERE i l’Ajuntament de Flix, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera, i el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, Òmnium Cultural, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner. El Centre d’Estudis compta actualment amb 350 socis i, en les seves quatre dècades per coordinar i impulsar iniciatives culturals i de coneixement de la Ribera d’Ebre, ha editat 112 publicacions, destacant entre les seves activitats el guardó Sirga d’Or, la convocatòria de beques, la Fira del Llibre i Autor Ebrencs i l’organització de les jornades d’estudis sobre la Ribera d’Ebre, a més del Premi d’Assaig Artur Bladé Desumvila que es lliura dissabte a Flix.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: