Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Compromís unànime en l’estratègia comarcal de reindustrialització i captació d’inversions a la Ribera d’Ebre

29 novembre 2023 · Noticies

Nou pas per incentivar el sector empresarial de la Ribera dEbre, dinamitzar els vuit polígons industrials de la comarca i atraure noves inversions per diversificar leconomia riberenca, amb la vista posada a larribada dels Fons de Transició Nuclear per fer front al tancament anunciat dels tres reactors nuclears dAscó, a set i nou anys vista.

Plenari del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera dEbre ha aprovat per unanimitat l’Acord de compromís per al desenvolupament de polítiques de suport i promoció industrial de la Ribera d’Ebre, un pas més en el full de ruta per posicionar la comarca com a emplaçament industrial, més enllà del monocultiu nuclear, i que forma part de lestratègia comarcal que, des de lany 2022, els sectors públic i privat riberencs estan treballant conjuntament en la Taula Comarcal de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), dins el programa Ribera d’Ebre VIVA. 

El compromís implica els quatre ajuntaments que disposen de sòl industrial a la comarca: Ascó, Flix, Móra dEbre i Móra la Nova, a més del Consorci per la Promoció del Molló, i ha estat avalat per tots els consellers del Consell Comarcal, partint del principi que qualsevol acció que afavoreix la generació activitat industrial o latracció dinversions a un dels municipis, necessàriament té un impacte positiu per al conjunt de la Ribera. La col·laboració sestén també a la preservació dels valors paisatgístics del territori i la compatibilitat amb lactivitat de la resta de sectors productes de la comarca.

Clica a la imatge per accedir al cercador de polígons Ribera d’Ebre.

Diversificació econòmica

Així, l’objectiu és consensuar i coordinar les polítiques comarcals per facilitar la relació amb el sector privat i l’acció amb altres administracions públiques superiors, en àmbits com els subministraments, les polítiques de sòl industrial o projectes que es planegen més enllà del territori. Es tracta, segons el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, d’una línia de treball necessària dins l’estratègia de captar inversions i diversificar l’economia dels nostres pobles, reactivada després que el Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera dEbre, postpandèmia, lany 2021, detectés la preocupació a la comarca pel monocultiu del sector energètic, fent aflorar oportunitats de futur per altres indústries vinculades a la transició energètica, la transformació digital o el potencial del sector agroalimentari riberenc.

Els darrers dos anys, des de la Taula Comarcal PAE shan impulsat diverses trobades i accions de difusió i promoció dels actius industrials de la Ribera, entre els quals un mapa interactiu que permet cercar les empreses per municipi, polígon i activitat. LAcord de compromís és un pas més per definir el full de ruta, que es traduirà en accions concretes, necessari i paral·lel al debat dels Fons de Transició Nuclear, afegeix el president del Consell.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: