Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal contracta 9 persones durant un any a través del programa Formació i Empresa 2023

21 novembre 2023 · Noticies

S’organitzen en dues brigades que duen a terme tasques forestals i de manteniment als municipis de la Ribera d’Ebre, i es destina un peó al Museu del Ferrocarril

Dos peons de la brigada comarcal, durant els treballs de neteja al passeig del riu de Flix.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha posat en marxa el programa Formació i Empresa 2023 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), contractant a nou persones aturades de la comarca amb dificultats per trobar feina per ajudar-los a incorporar-se al mercat de treball. Així, tenen l’oportunitat de treballar a jornada sencera durant 12 mesos i, més enllà de desenvolupar les feines corresponents a la seva categoria laboral, comptaran amb formacions dins la jornada per augmentar les seves habilitats comunicatives i socials, millorant el seu perfil laboral. Durant el programa, estaran acompanyants per una tècnica del SOC per facilitar-los l’adaptació al lloc de treball, també amb tutories individuals.

Les persones contractades s’han dividit en tres grups per executar les feines encomanades pels ajuntaments riberencs que s’han adherit al programa, molts d’ells per reforçar les seves brigades municipals. Així, quatre d’ells formen part d’un grup que durà a terme treballs forestals i de jardineria arreu de la comarca, en la majoria dels casos condicionant i desbrossant trams del GR-99 i d’espais naturals atractius per al turisme, com l’entorn del castell de Miravet, l’Illa de Saurí o l’Aubareda. Quatre persones integren un grup de peons que es dedicarà a fer el manteniment i treballs de pintura del mobiliari urbà de parcs i altres espais municipals.

La brigada forestal fa tasques encomanades pels ajuntaments adherits al programa.

Tots ells recorreran la comarca durant els mesos que duri el programa. En el cas de la brigada forestal a Flix, Ascó, la Palma, Móra d’Ebre, Garcia, la Serra d’Almós, Vinebre, Rasquera, Tivissa, Darmós, la Torre de l’Espanyol, Ginestar, Móra la Nova i Riba-roja, per acabar a Miravet. I la brigada de manteniment estarà a Móra d’Ebre, Ginestar, Tivissa, Darmós, Miravet, la Palma, Flix, Garcia, Móra la Nova, Ascó, Rasquera, Benissanet, la Serra i, els últims dies, a Vinebre.

Un peó al Museu del Ferrocarril

A més, una de les persones contractades s’ha destinat exclusivament al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, com a peó, per contribuir al projecte de recuperació del patrimoni cultural i ferroviari del municipi de Móra la Nova. Durant aquest any, hi té assignades tasques com la col·locació de vies de tren de connexió al pont giratori, la neteja dels espais exterior del museu i l’arranjament d’edificis, com la lampareria, les oficines del dipòsit i l’economat. També participarà en la restauració dels vehicles que impulsa aquesta entitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: