Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Projectes de vida alineats amb les empreses del territori, nova metodologia per crear ocupació i consolidar el teixit empresarial de la Ribera

11 agost 2023 · Noticies

Dinàmica grupal de formació a empresaris a la sala del Consell Comarcal.

Ribera d’Ebre VIVA posa en marxa un nou projecte per enfortir els recursos i les capacitats de les empreses de la comarca, i ho fa apostant per l’equip humà i els professionals que viuen i treballen al territori. L’objectiu és implantar un nou model de gestió dels recursos humans que situï a les persones, i concretament els seus coneixements, habilitats, motivacions, aptituds i actituds, en el centre de la seva activitat, millorant les competències de tot l’equip i els resultats empresarials, alineant els projectes de vida dels seus treballadors amb la missió, visió i valors de l’empresa. I, per extensió, del territori, en un moment crucial per a la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre amb la imminent arribada dels Fons de Transició Nuclear.

La clau és aconseguir la màxima implicació. Empreses, sector públic, sector educatiu, població… la nova metodologia amb la qual treballarà el Ribera d’Ebre VIVA vol enfortir la col·laboració entre els diferents actors del territori per millorar l’activitat de les organitzacions riberenques, aprofitant els factors de competitivitat actuals i donant resposta als reptes de futur amb més garanties d’èxit. D’aquesta manera també es pretén augmentar les possibilitats de trobar feina o millorar la situació laboral de les persones que atén el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del Ribera d’Ebre VIVA, un servei d’orientació laboral que cada any atén més de 200 persones que volen viure i treballar als pobles de la comarca, assolint els seus objectius professionals.

Un pas endavant en la millora de la competitivitat empresarial

El Consell Comarcal de la Ribera, a través del Ribera d’Ebre VIVA, fa anys que aprofita els recursos del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per promoure l’ocupació i contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses de la comarca, més enllà del sector de la indústria nuclear, que, tot i ser la principal activitat econòmica i de riquesa de la comarca, té sobre la taula un calendari de tancament a 7 i 9 anys vista: Ascó I, el 2030; i Ascó II el 2032.

L’equip tècnic del Consell Comarcal que gestiona els projectes de desenvolupament econòmic del Ribera d’Ebre VIVA.

Les tècniques del Consell, a través dels programes de suport al desenvolupament local, han afavorit sinergies entre sector públic i privat que han permès donar visibilitat, formar i acompanyar emprenedors i sectors econòmics que són estratègics per al futur dels pobles de la Ribera: turisme, comerç, producte local, fruita dolça, oli, vi i, més recentment, polígons industrials. Els resultats d’aquesta tasca es poden consultar al web del Ribera d’Ebre VIVA.

Ara, el nou projecte, també amb el suport del SOC, és “un pas endavant”, amb una “metodologia innovadora, validada amb els resultats obtinguts en altres territoris del país”, diu la tècnica del Ribera d’Ebre VIVA, Montserrat Ramon, que fa una crida per aconseguir implicar el nombre més gran d’empreses del territori en les activitats previstes. A més de les tècniques del Consell Comarcal, es fomentarà el treball en xarxa i la col·laboració amb altres dispositius d’intermediació laboral i d’agents del territori, buscant una visió més interdisciplinària, per oferir a les empreses noves estratègies, fórmules i models de gestió innovadors que puguin implantar per ser més competitives.

Implicació de les empreses

Així, a partir de setembre es contactarà amb les empreses per conèixer la seva situació i evolució i se’ls convidarà a participar en una activitat conjunta per compartir les seves necessitats, recollir la seva opinió i així, finalment, presentar les eines idònies per donar suport al teixit empresarial i a la població en aquesta etapa de transició postnuclear, on la flexibilitat i la capacitat de resposta davant els canvis poden ser determinants per mantenir l’activitat.

La implementació d’un model de gestió dels equips per competències i treball en xarxa ha demostrat una major competitivitat de les empreses: “Són més innovadores, estan més obertes al mercat, incorporen tecnologies de la informació i la comunicació i desenvolupen, més i millor, les competències dels seus equips humans, optimitzant la seva feina”, afegeix la tècnica comarcal, que destaca la importància de “captar i fidelitzar els professionals més competents perquè es quedin a viure i treballar als nostres pobles, alhora que les empreses milloren els seus resultats”.

Al web del Ribera d’Ebre Viva trobareu informació dels recursos per a empreses i persones que busquen feina o millorar les seves competènciest.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: