Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

En marxa un nou Pla d’Ocupació amb cinc operaris per reforçar les brigades municipals de tots els pobles de la comarca

7 juliol 2023 · Noticies

El vicepresident del Consell en funcions, Jesús Álvarez, els ha donat la benvinguda en el seu primer dia, a la sala de Plens.

Aquest divendres s’ha iniciat el Pla d’Ocupació Ribera d’Ebre 2023, impulsat per la Diputació de Tarragona amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i adreçat a persones aturades de la comarca, amb una . L’equip de treball que s’incorpora avui està format per cinc treballadors: un responsable i quatre peons. El vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera en funcions, Jesús Álvarez, els ha donat avui la benvinguda a la sala de Plens de l’ens, animant-los a aprofitar aquesta oportunitat per reinserir-se en el mercat laboral.

Durant sis mesos, tots ells duran a terme el pla de treball inclòs en el programa, en aquest cas dedicat al Condicionament d’entorns urbans de la Ribera d’Ebre. Inclou tasques generals de manteniment, obra, pintura i neteja en edificis i espais públics, també petites obres de paleta. Els treballs s’han organitzat a partir de les propostes que han fet els ajuntaments de la comarca, i estaran coordinats pel Consell Comarcal. Les actuacions se succeiran a tots els municipis riberencs, de manera itinerant fins al pròxim mes de desembre: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Tivissa (en aquest municipi també treballaran a Darmós i a La Serra d’Almos), la Torre de l’Espanyol i Vinebre.

Seleccionats entre aturats de llarga durada

L’objectiu d’aquest pla és contribuir a la contractació de persones desocupades, la qual cosa repercutirà en la millora de la seva situació laboral i en l’adquisició de competències tècniques dels participants en les tasques assignades. A més, de manera complementària, els participants rebran formació general adequada a les necessitats del grup, i formació específica en prevenció de riscos laborals i fitosanitaris.

Aquest projecte forma part del pla de foment de l’ocupació 2023 que la Diputació de Tarragona impulsa amb l’objectiu de reforçar les polítiques actives d’ocupació a les comarques tarragonines, i es destinen a persones aturades de llarga durada, que estan inscrits a l’atur per trobar feina que no han estat contractats des de fa almenys sis mesos. La selecció dels 5 operaris contractats amb aquest Pla d’Ocupació es va fer entre mig centenar de candidats derivats de l’Oficina d’Ocupació, tot i que una trentena d’aquests no es van presentar a les proves teòriques. La selecció es va fer a partir del resultat de les proves i de l’entrevista personal, també determinants a l’hora d’escollir al cap d’equip.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: