Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

21 riberencs es formen com a monitors de menjador i transport escolar al Consell Comarcal

5 juliol 2023 · Noticies

Les sessions del curs es van dur a terme a la sala d’actes del Consell Comarcal, a Móra.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través de l’Oficina Jove, ha organitzat un curs de monitoratge de menjadors i transport escolar. Hi ha participat 21 veïns de la comarca, majoritàriament dones interessades a trobar feina com a acompanyants dels alumnes usuaris de les rutes de transport fins als centres educatius o com a treballadores als menjadors escolars. D’impartir el curs, d’una setmana de durada, se n’han encarregat formadors de l’Escola EFA, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials.

L’Àrea de Joventut del Consell ha volgut, així, donar resposta a la demanda de personal format per a empreses i entitats que gestionen aquests dos serveis escolars. En el cas de la gestió del menjador escolar, la tasca del monitor es duu a terme dins d’un centre educatiu reglat i, tot i que és una franja horària durant la qual els infants gaudeixen del temps de lleure, es requereix de personal amb titulació per poder treballar amb infants i joves.

El curs l’han impartit formadors de l’Escola EFA, amb el suport de Drets Socials.

Durant el curs les alumnes han après eines i recursos per dinamitzar als usuaris del menjador com a espai educatiu. En tractar-se d’una doble titulació, també han obtingut els coneixements per una òptima utilització del servei d’autobús escolar, ja que els professionals que fan de guies de les rutes han de tenir coneixements de la legislació vigent, a banda d’instruments educatius i recursos lúdics.

Curs de monitors de lleure

A més d’aquest curs de menjador i transport escolar, l’Àrea de Joventut de la Ribera d’Ebre organitza també aquest mes de juliol el curs de monitors de lleure infantil i juvenil, un estiu més de manera conjunta amb el Consell Comarcal de la Terra Alta. Aquesta titulació, que permet treballar en tota mena d’activitats amb menors de 18 anys, com casals d’estiu, campaments o extraescolars, és molt atractiva per als joves riberencs per trobar feina als estius o iniciar-se en el mercat laboral. El curs, que està complet, té una durada de dues setmanes, i després els participants hauran de fer pràctiques per obtenir la titulació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: