Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina de Consum resoldrà dijous en una xerrada les consultes i dubtes habituals dels botiguers de la Ribera d’Ebre

26 juny 2023 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull aquest dijous, a les 3 de la tarda, una xerrada adreçada als comerciants de la comarca per informar dels drets i deures d’aquest col·lectiu, usuari habitual de l’Oficina de Consum. La xerrada anirà a càrrec del cap d’Àrea de Consum a les Terres de l’Ebre, Xavier Bayerri, qui resoldrà les consultes i qüestions pràctiques que els assistents li plantegin durant la trobada, i tindrà lloc a la Sala de Plens, a Móra d’Ebre. Es tracta d’informar de primera mà als comerciants, tan pel que fa a requisits que han de complir els seus establiments, com de les condicions tècniques de venda; també es vol promocionar el servei d’Arbitratge de Consum que ofereix l’ens comarcal per a resoldre conflictes, en el cas que les parts sol·licitin la seva intervenció o serveis.

La xerrada, de caràcter participatiu, vol apropar als botiguers riberencs el servei d’assessorament tècnic i normatiu que presta l’Oficina de Consum de la Ribera d’Ebre durant tot l’any; també el protocol d’actuació en casos de conflicte, a través del servei de Mediació i Arbitratge de l’ens comarcal.

Consultes habituals a l’oficina de Consum comarcal

El ponent tractarà molts dels temes que acostumen a demandar els comerciants de la Ribera en les consultes que realitzen a l’Oficina de Consum: requisits mínims que ha de tenir un establiment obert al públic pel que fa a retolació, preus i drets lingüístics, per exemple; dubtes al voltant de vendes especials, com rebaixes, liquidacions i compres a distància… També se’ls informarà de les eines de resolució de conflictes que l’administració pública posa al seu abast i que els poden ajudar a dirimir de manera voluntària desacords que puguin tenir amb clients, empreses o amb altres professionals. En aquests casos, l’Oficina comarcal ofereix la Mediació i el d’Arbitratge per intentar arribar a un acord sense necessitat de portar el cas als jutjats.

L’acte se suma a altres iniciatives comarcals de suport al sector del comerç de la Ribera d’Ebre que s’estan duent a terme aquest 2023, com la jornada sobre finançament i les càpsules formatives que s’han celebrat els darrers dies i que es reprendran després de l’estiu responent a les demandes del col·lectiu, especialment pel que fa a la professionalització dels seus negocis a les xarxes socials.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: