Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

54 joves comparteixen el seu talent per l’escriptura al XIX Premi Llibreebrencs.org, lliurat dissabte

5 juny 2023 · Noticies

El veredicte del XIX Premi Llibresebrencs.org es va desvetllar dissabte, a Móra d’Ebre.

El XIX Premi Llibresebrencs.org va fer públic dissabte, en el marc de la Fira Literarum de Móra d’Ebre, els guanyadors d’aquest any, entre els 54 relats presentat per joves de les comarques de parla ebrenca. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través de l’oficina Jove, juntament amb la Direcció General de Joventut, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner. El premi s’escull amb una doble votació: per una banda, el vot del jurat, i de l’altra una categoria popular, votat pel gran públic a través de la plataforma d’internet Wattpad, donant difusió al talent literari de les noves generacions ebrenques a través d’internet. Dels 8 guanyadors, 7 són veïns de la Ribera d’Ebre i un, de Tortosa.

Així, en la categoria A, per als més joves, de fins a 15 anys, dels 15 relats presentats el jurat va escollir com a guanyador ‘Anhel’, de Marc Benavent, de Móra d’Ebre; mentre que el públic va optar pel relat ‘El futur no es dissenya amb qualsevol tela’, de Martina Torrens Biarnés, també de la capital de la Ribera.

Els guanyadors van recollir el seu premi en un acte dins la Fira Literarum, dissabte.

Pel que fa a la categoria B, a la qual es van presentar 22 joves d’entre 16 i 22 anys, el jurat es va decidir per ‘Amb el cor a la mà i la identitat a la maleta, d’Aida Pellissé, de Tivissa; i el vot del jurat es va decantar per ‘Reflexions sobre l’absurd’, de Chaymae el Gachouti Benhari, també de Móra d’Ebre.

La categoria C va ser la menys concorreguda en aquesta edició, amb només 3 relats presentats al premi. ‘Atavisme: castell de cartes’, de Carla Querol, de la Palma d’Ebre es va endur el reconeixement del jurat; mentre que la tortosina Júlia Bayerri Martí va obtenir el suport del vot popular amb ‘Cabòria incoherent’.

El Premi LLibreebrencs.org també dedica una categoria per a joves a partir de 30 anys, a la qual enguany s’han presentat 14 relats. Els premis van ser per a dues flixanques: Norma Català amb el text ‘El que s’és abans i després de’ va ser el preferit del jurat; i Raquel Sánchez Segarra, amb ‘Embarcant’, va ser la més votada a internet.

L’acte de dissabte a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre, va comptar amb la presència de la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Laia Gómez; el conseller Sergi Borràs, com a representant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Rosa Pons.

Us deixem els enllaços als relats guanyadors perquè pugueu gaudir de la seva lectura a través d’internet, on també trobareu la resta dels escrits que optaven a la convocatòria d’aquest any.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: