Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal proposa jocs gegants en família a la Festa de les Cigonyes d’aquest diumenge

19 maig 2023 · Noticies

La flixanca Teresa Mulet Guiu és l’autora del cartell de la Festa de les Cigonyes 2023.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre col·labora aquest diumenge amb la Festa de les Cigonyes, una jornada festiva a la Reserva Natural de Sebes, a Flix, oberta a totes les edats i pensada per gaudir de la natura en família i amb amics. Ho fa amb una proposta d’activitats de lleure en família i contribuint a la difusió de la cursa solidària, en aquest cas a través de la subvenció per a les curses de muntanya. La festa està organitzada per la Reserva Natural de Sebes i l’Ajuntament de Flix.

Així, entre les propostes lúdiques que es trobaran durant el matí de diumenge davant del Mas del Director, hi haurà tallers de manualitats per a infants de totes les edats, un espai nadó pels més petits i una zona de jocs tradicionals de grans dimensions per a totes les edats. Aquesta última, a proposta de l’ens comarcal, és un bloc de 12 jocs gegants, atractius i educatius per a tots els gustos i edats: Bitlles, Tres en ratlla, Qui és Qui, l’Oca… fins a una vintena d’activitats on un simple joc de taula que es converteix en un gran taulell a l’aire lliure per passar una bona estona amb la família i els amics. A més, hi ha programat un concert de Kindie rock amb la cantautora catalana Lali BeGood.

Una cita solidària, enguany amb la població de tortuga de rierol

Aquest any la festa se celebra el mateix dia que la Cursa de les Cigonyes, una iniciativa solidària que arriba a la seva novena edició i que transcorre per l’espai protegit de la Reserva de Flix: els corredors de l’itinerari curt (5km) correran entre el Mas de les Cigonyes, el Mas de la Pitoia i el Mas del Director, entre cigonyes i cavalls de la Camarga; els que facin el tram més llarg ampliaran el recorregut fins a arribar al Mirador de les Illes fluvials (10km).

La jornada convida a conèixer i contribuir a la conservació ambiental de la Reserva Natural de Sebes i el seu entorn.

La inscripció continua oberta, fins a darrera hora. Ja hi ha un centenar d’inscrits i els beneficis es destinaran a un projecte de conservació de la població de tortuga de rierol, gestionat pel Grup Natura Freixe dins la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix. Aquesta entitat, amb més de 30 anys d’experiència, també col·labora amb altres ajuntaments de la Ribera, impulsant altres projectes del patrimoni natural i cultural de l’Ebre. El darrer any han consolidat la llacuna del meandre de Riba-roja, han instal·lat pantalles d’observació a la zona del riu de Benissanet, han plantat i consolidat el bosc de Ribera a Garcia i han contribuït a la preservació i la gestió agroforestal del Mas de l’Illa, en aquest cas de gestió particular, a Tivissa.

Diploma als nens nascuts el 2022

Entre els convidats, hi ha els infants nascuts a la Ribera l’any passat, que s’han d’inscriure a la pàgina web de la festa per rebre el seu diploma. La inscripció continua oberta, i ja hi ha mig centenar de nens i nens de 2022 de gairebé tots els pobles de la comarca: la majoria de Flix, però també de Riba-roja, Ascó, Tivissa, Móra la Nova, la Torre de l’Espanyol, Benissanet, Garcia, Miravet, Móra d’Ebre i la Palma d’Ebre.

Mou-te per la natura! La Festa de les Cigonyes començarà a les 9,30 h amb la cursa solidària.  A la pàgina web del Grup Natura Freixe trobareu els horaris i tota la informació de la jornada.

Per recollir el diploma clica aquí i inscriu al teu nadó.

Apunta’t a la Cursa de les Cigonyes aquí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: