Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Ple aprova el conveni per mantenir l’Oficina Comarcal de Consum, que atén 799 consultes el 2022

27 abril 2023 · Noticies

El Ple va aprovar l’addenda per donar continuïtat al servei de l’Oficina de Consum.

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat l’addenda per continuar assumint les competències en matèria de Consum de l’Agència Catalana, mantenint l’oficina comarcal amb seu a Móra d’Ebre. D’aquesta manera els ciutadans de la Ribera poden disposar d’aquest servei al territori, a través d’una tècnica comarcal que atén les consultes i queixes tant de manera presencial i telefònica, com via web o per correu electrònic. Al llarg de 2022 l’oficina comarcal de Consum va fer 799 actuacions, la majoria de les quals relacionades amb el sector de les telecomunicacions i sobre la factura de la llum i el gas, a causa de l’increment del preu de l’energia dels darrers temps.

En la majoria d’aquestes actuacions, el ciutadà es dirigeix a l’oficina comarcal demanant informació sobre un tema. Així, de les 535 consultes informatives que han fet els consumidors de la Ribera, l’oficina n’ha resolt 533; només dos usuaris van acabar denunciant els fets.

D’altra banda, hi ha ciutadans que es dirigeixen a la tècnica comarcal per resoldre un conflicte. En aquests casos, “s’intenta fer una mediació per resoldre el conflicte entre els parts, però, si no aconseguim un acord amb aquesta primera actuació, sempre que ambdues parts mantinguin la predisposició a resoldre-ho de manera voluntària, es facilita als usuaris la possibilitat de sotmetre-ho a l’arbitratge de Consum perquè es pronunciï, sense necessitat d’arribar als tribunals”, explica la tècnica comarcal, Núria Pallejà.

Així, de les 134 sol·licituds que es van rebre l’any passat a l’oficina comarcal de Consum per resoldre un conflicte, en 122 expedients es va intervenir per arribar a un acord, i 96 casos es van resoldre per aquesta mediació. Només 10 dels expedients van derivar-se al Tribunal d’Arbitratge, que es va pronunciar a favor d’una part o d’altra en 7 casos, ja que en els altres tres es va arribar a un acord abans de celebrar-se la vista. A més, 24 de les sol·licituds van quedar arxivades per motius diversos, com la no acceptació per part de l’empresa de la reclamació del consumidor. Dos es van arxivar per falta de documentació.

Imatge del Ple celebrat a la seu del Consell, a Móra d’Ebre.

Aprovades les bases pels ajuts de menjador escolar del curs 2023-24

D’altra banda, el Ple també va aprovar les bases que regiran la concessió d’ajuts econòmics en matèria de menjador escolar de cara al curs vinent 2023-24. En la resolució es contemplen motius socioeconòmics i geogràfics de les famílies dels nens i joves riberencs en la seva etapa d’escolarització obligatòria i que no té la gratuïtat del servei.

Aquest curs escolar 2022-23 es van presentar 277 sol·licituds, de les quals 203 van ser aprovades i 76 es van denegar perquè no es complien els requisits per accedir a l’ajut econòmic. Una dotzena d’aquests expedients corresponen a alumnes refugiats de la guerra d’Ucraïna. La xifra és superior al curs anterior, quan es van sol·licitar 195 ajuts per al menjador escolar, dels quals 169 es van concedir i 26 es van denegar.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: