Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El servei d’assistència informàtica als municipis, principal partida del conveni amb la Diputació

24 abril 2023 · Noticies

El departament d’Informàtica del Consell Comarcal dóna servei a tots els municipis de la Ribera.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre disposarà aquest any de 393.377,10 euros de la Diputació de Tarragona, corresponents al Conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre l’ens provincial i les administracions comarcals per optimitzar la prestació dels serveis municipals (2020-2023). Aquesta subvenció, de caràcter anual, contribueix a finançar serveis mancomunats pels municipis de la comarca en àmbits com les tecnologies de la informació (TIC), medi ambient, serveis tècnics o serveis socials, evitant duplicitats i optimitzant recursos en els serveis municipals. L’ajut preveu una partida per a assistències i una per a inversions.

La major part d’aquests diners: 209.770,80 euros, es destinen a l’assistència digital i tecnològica que presta l’àrea d’Informàtica del Consell Comarcal als ajuntaments, consorcis i entitats municipals descentralitzades (EMD) de la comarca. Així, tots els pobles de la Ribera d’Ebre comparteixen els 5 tècnics comarcals d’aquesta àrea, tant pel que fa a formació, com a tasques d’instal·lacions i resolució de dubtes i incidències. En total, unes 3.000 assistències anuals, de les quals al voltant de mig miler corresponen a tasques que els tècnics realitzen per al propi Consell Comarcal; la resta, són serveis informàtics a ajuntaments i altres entitats locals, com la gestió del web i la seu electrònica, serveis de l’administració oberta de Catalunya i de la pròpia Diputació, i l’expedició de certificats digitals, en aquest cas també dirigit a empreses i ciutadans riberencs.

Altres partides previstes en el Conveni

Igualment, el conveni anual amb la Diputació preveu una inversió de 64.492,77 euros en l’assistència que presta el Consell Comarcal a l’àmbit dels serveis tècnics, 33.941,13 euros en l’àrea de medi ambient i 36.000 euros en polítiques socials, concretament per a ajuts a llibres i a llar d’infants.

A més, la Diputació ha aprovat una partida per a inversions, en aquest cas de 49.172,40 euros, que aquest any el Consell destinarà a solucionar els desperfectes ocasionats per les ventades del mes de gener a la nau comarcal situada al polígons Camins Nous. Amb aquest ajut, s’arranjarà la coberta de la nau del magatzem de vehicles del servei de recollida selectiva comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: