Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre expressa ‘ràbia i impotència’ i reclama justícia pel crim violent de la jove de Garcia

25 març 2023 · Noticies

Veïns d’arreu de la comarca es van concentrar al minut de silenci celebrat a Garcia en memòria de la víctima.

Centenars de veïns de tots els pobles de la comarca s’han sumat al minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Garcia i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per expressar la “ràbia” i “impotència”, i condemnar “fermament” la mort violenta d’una veïna d’aquest petit poble riberenc, consternat des dels tràgics fets de dijous. A l’acte, celebrat a la plaça Catalunya, ha assistit també la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en suport a la família i els veïns del poble. A més, Garcia i la Ribera d’Ebre han decretat aquest divendres tres dies de dol, s’han suspès els actes oficials i les banderes onegen a mig pal amb un crespó negre.

Abans de donar per acabada la concentració, molt solemne i emotiva, representants de l’Associació de Dones i dels joves de Garcia han llegit unes paraules, posant veu al sentir i el dol que viu el poble davant aquest crim violent: “Estem cansades de tenir por quan anem soles de nit, de no saber si tornarem a casa o de que a vegades no se’ns valori prou com a persones. Demanem als homes que us uniu en aquesta lluita compartida per totes les que ja han silenciat i perquè ens volem lliures i vives”, han reclamat les dones garcianes.

Joves i dones van llegir unes paraules en un solemne acte que va comptar amb la presència consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Des de l’associació de joves han volgut també “demanar a les autoritats que facin tot el possible per trobar el responsable d’aquest acte de violència i portar-lo davant la Justícia”, ja que “ningú hauria de viure amb por”, i han fet una crida a “mantenir-nos junts per un poble lliure de violència”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, ha demanat “respecte, solidaritat i justícia” en aquests moments de dol, i “molta prudència” i “total confiança” per les investigacions policials i judicials. El cas es troba sota secret de sumari, a l’espera de com avança la investigació, després que el cos de la jove va ser localitzat al terme municipal de Móra la Nova amb signes de violència, segons els Mossos d’Esquadra.

“Aquest és un cop molt dur, que malauradament ha alterat la vida d’un poble tranquil com Garcia, i de la Ribera d’Ebre”, ha dit l’alcaldessa, afegint que “malgrat la tristesa, la ràbia, fins i tot la por que podem sentir en aquests moments, ens refarem i continuarem dedicant tots els nostres esforços per garantir la llibertat, els drets i la vida de les dones. Ho farem per la memòria de la nostra jove i perquè ni una més!”.

Tots els recursos per acabar amb la violència masclista

Riberencs de tots els pobles van desplaçar-se a Garcia com a mostra de suport a la família i els veïns de la jove víctima.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s’ha desplaçat a la Ribera acompanyada per la secretaria de Feminismes, Montserrat Pineda; la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich; i la delegada territorial d’Igualtat i Feminismes a l’Ebre, Mar Lleixa, per fer arribar “el suport i escalf” del Govern català en aquests moments tan difícils: “Des del Govern treballem de manera incansable per acabar amb la violència masclista, seguirem posant tots els recursos necessaris, però necessitem que el conjunt de la societat s’hi impliqui. No ens cansarem de repetir-ho: l’única manera d’acabar amb les violències masclistes és acabar amb el patriarcat”, va insistir la consellera.

Verge ha recordat l’existència del telèfon 900 900 120, gratuït, disponible les 24 hores del dia, que no deixa rastre i on es facilita una atenció directa i assessorament psicològic, jurídic i de serveis especialitzats perquè les dones i els seus entorns puguin denunciar els casos de violència masclista, i buscar ajuda i acompanyament en el procés de recuperació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: