Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina Jove convoca el XIX Premi Llibresebrencs.org de relats curts a internet dins la Fira del Llibre Ebrenc

14 març 2023 · Noticies

L’oficina Jove del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre anima els joves de la comarca a participar a la XIX edició del Premi Llibresebrencs.org, una iniciativa conjunta de l’ens comarcal i la Direcció General de Joventut amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, dins les activitats de la fira d’espectacles literaris i del llibre ebrenc Litterarum. Aquests premis estan dirigits als joves de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat.

L’objectiu és que les noves generacions ebrenques escriguin relats curts sobre temes que trobin interessants, editant-los en un mitjà obert com és la plataforma Wattpad, de gran difusió a internet. El tema del relat és lliure, però s’han de complir uns requisits: han de ser escrits en català i tenir una extensió màxima de dues pàgines. Els relats que es presentin al premi seran públics, i es podran llegir a Wattpad sota el títol Premi Llibresebrencs 2023, de manera que es puguin votar per participar a l’elecció dels escrits guanyadors.

Hi ha convocades quatre categories, segons l’edat dels participants: joves fins a 15 anys, de 16 a 22 anys, de 23 a 29 anys, i a partir de 30 anys. Hi haurà una doble votació, lligada a un doble premi. D’una banda, hi ha un premi de 150 euros per categoria per als relats guanyadors en la votació del jurat; i un premi del públic, que consisteix en una baixada en caiac pel riu Ebre, per aquells relats de cada categoria que tinguin més vots populars a través del Wattpad.

El termini per presentar les obres, que han de ser inèdites, és el 23 d’abril, abans de la mitjanit, i s’han de presentar a través del l’adreça de correu electrònic: puntjove@riberaebre.org. El veredicte es donarà a conèixer durant la Fira del Llibre Ebrenc, el dissabte 3 de juny, en un acte a la plaça de Dalt de Móra, a les 17.30h.

Podeu consultar les bases del XIX Premi Llibresebrencs.org en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: