Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més d’un centenar de menors i 14 famílies reben el suport del SIS per evitar risc d’exclusió social

1 març 2023 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat la liquidació de les quotes municipals Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), un recurs preventiu de l’Àrea de Serveis Social comarcal que ofereix eines i recursos a les famílies riberenques en situació de risc o desprotecció; els seus usuaris són derivats des de Serveis Socials, per evitar que les dificultats s’agreugin i hagi d’intervenir l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), quan ja hi ha risc d’exclusió social real.

L’any passat, el SIS va atendre 54 infants de la comarca, dos més que l’any 2021. Tres d’ells eren menors de 3 anys i un, adolescent. A més, l’equip del SIS també va treballar amb 14 famílies de la Ribera, dos més que l’any abans, en aquest cas abordant qüestions d’organització i de l’àmbit domiciliari per enfortir la seva capacitat d’enfrontar-se als problemes, sempre a partir d’un pla de treball pactat amb les pròpies famílies.

Compensar les deficiències socioeducatives

Com a servei diürn preventiu fora de l’horari escolar, aquest servei de l’Àrea de Serveis Socials dóna suport i estimula l’estructura familiar, el desenvolupament personal i la integració dels riberencs més vulnerables, ja sigui proporcionant-los aprenentatges bàsics o activitats d’esbarjo i temps lliure. Les tècniques del Consell Comarcal són qui detecten les necessitats que hi ha entre la població per derivar els casos al SIS, un servei que es gestiona a través de la Fundació Pere Tarrés i que disposa d’una educadora social, una treballadora social, una integradora social i una psicòloga.

L’equip del SIS és itinerant pels pobles de la comarca, i compensa les deficiències socioeducatives d’infants i adolescents, ja sigui amb un treball individualitzat o en grup; el recolzament que reben els usuaris els permet adquirir habilitats socials i de conducta, així com capacitats personals i relacionals que els eviti situacions d’exclusió social. El repartiment de les quotes municipals del SIS, aprovat ahir al ple, es fa en funció dels habitants de cada poble.

Modificació dels Estatuts del COPATE

D’altra banda, el Ple també  aprovat per majoria la modificació dels Estatuts del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), que actua com a organisme instrumental dels quatre consells comarcals ebrencs. El punt aprovat suposa un canvi d’adscripció, fins ara depenia institucionalment al Consell Comarcal del Montsià i a partir d’ara ho farà de la Secretaria del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Pendents de la floració dels arbres fruiters

Consulteu els actes actualitzats al web de Turisme, o clicant sobre aquest cartell.

Consulteu els actes actualitzats al web de Turisme, o clicant sobre aquest cartell.

La sessió va servir per informar als consellers comarcals de la campanya de la Ribera en flor, que aquest any s’ha vist endarrerida per la climatologia però que, si el temps ho permet, es presentarà la setmana vinent, quan s’espera que esclati la flor per tenyir els paisatges de la Ribera de rosa i blanc.

Amb tot, algunes activitats de la floració començaran aquest cap de setmana, amb les primeres de les més de 18 propostes programades enguany a gairebé tots els pobles de la comarca, fins al mes d’abril. La informació actualitzada es pot consultar al web de Turisme de la Ribera d’Ebre. També podeu compartir i trobar imatges de l’espectacle cromàtic de la Ribera d’Ebre en aquesta època de l’any a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #LaRiberaenFlor.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: