Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nou servei per impulsar la transformació digital de les empreses i autònoms de la Ribera

31 gener 2023 · Noticies

El vicepresident 1r del Consell, Jesús Álvarez, va donar la benvinguda a la delegació de PIMEC, encapçalada pel seu president, Jordi Ciuraneta.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va acollir aquest dilluns la presentació d’un nou servei per a les petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors de la comarca: l’Oficina Accelera Pime Rural (OAPR) de la Ribera, amb la qual es vol impulsar la transformació digital del teixit econòmic riberenc. La presentació, a Móra d’Ebre, va anar a càrrec del president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, i del director d’Innovació i Tecnologia de la patronal, Andreu Bru, acompanyants del vicepresident primer del Consell, Jesús Álvarez.

La iniciativa, liderada per la patronal PIMEC en col·laboració amb l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), aterra al territori de la mà del CIS i amb el suport del Consell Comarcal, com a coneixedors de l’empresariat i emprenedors riberencs. L’OAPR forma part d’una xarxa que PIMEC Tarragona s’està estenent per tota la demarcació per atendre les particularitats de l’entorn rural: està pensada per mantenir i donar suport a l’activitat econòmica de pobles de menys de 20.000 habitants, i “servirà perquè la gent de comarques reflexioni sobre les seves necessitats digitals i prenguin les millors decisions”, va dir Bru.

Programa d’ajuts 100% subvencionat

La presentació de l’OAPR de la Ribera va aplegar 25 persones a la sala de Plens, a Móra d’Ebre.

Es tracta d’un servei sense cost per a les empreses, que ofereix assessoraments tecnològics personalitzats, seminaris, jornades, eines per al diagnòstic digital dels usuaris, tramitació del Kit Digital… Tot plegat, perquè autònoms i empresaris puguin analitzar la seva situació actual, coneguin les ajudes i les tecnologies que millor s’adaptin al seu negoci o activitat, facilitant així la seva capacitat per negociar i contractar solucions de millora amb empreses tecnològiques properes.

Els interessats han de registrar-se al web OAP Rural Tarragona per accedir als seus serveis, i des de la patronal es posaran en contacte amb la persona de referència al territori per atendre’ls a la seu del Consell Comarcal o fins i tot a la pròpia empresa. Un cop gestionada l’alta, se’ls donarà un assessorament a mida sense haver-se de desplaçar a la capital, accedint als ajuts a la digitalització en les mateixes condicions que ho poden fer les empreses des les àrees metropolitanes.

El programa Oficina Accelera Pime Rural Tarragona, 100% finançat pel fons Next Generation de la Unió Europea, se suma a altres serveis que ja ofereix el Consell Comarcal per millorar la competitivitat de les empreses riberenques i crear ocupació a la comarca, com el Ribera d’Ebre Viva, els ajuts del Leader que gestiona el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre-Terra Alta, el CoEbreLab o la xarxa de telecentres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: