Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina d’Habitatge de la Ribera atén 1.321 consultes i 33 nous contractes de lloguer social el darrer any

26 gener 2023 · Noticies

 

Imatge del ple d’ahir, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar ahir prorrogar els convenis de col·laboració  amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya durant aquest 2023, la qual cosa permetrà a l’ens comarcal mantenir l’Oficina Comarcal d’Habitatge i la Borsa de Mediació per al lloguer social d’habitatges a la Ribera, facilitant així la gestió d’aquest servei als veïns dels pobles de la comarca. Els tràmits es poden fer per internet, per telèfon i els interessats també poden dirigir-se a la seu del Consell a Móra d’Ebre per rebre atenció presencial.

De fet, durant l’any 2022, l’Oficina d’Habitatge de la Ribera ha atès 1.321 consultes, la majoria de les quals han estat telefòniques (936). Amb tot, 205 es van fer presencialment i 180 via correu electrònic. La majoria de les consultes han estat relacionades amb la Borsa de Mediació i la gestió de contractes de lloguer (638), també amb els ajuts de lloguer (332) i ajuts a la rehabilitació (232).

A més, l’any passat es van gestionar 33 nous contractes de lloguer, deu més que l’any anterior, i es va fer el seguiment de 92 contractes vigents. El nombre d’ajuts per al pagament del lloguer també continua amb la tendència a l’alça dels darrers anys: dels 203 ajuts econòmics gestionats des del Consell l’any 2020, es va passar als 225 ajuts el 2021 i als 267 que es van tramitar l’any passat. A més, des de l’oficina comarcal també s’han gestionat dos ajuts d’especial urgència, 42 sol·licituds d’inscripció al registre de sol·licitants d’Habitatge de Protecció Social (HPO) i 7 renovacions de contracte de lloguer d’HPO. Dels expedients tramitats al llarg de tot l’any, 144 van ser favorables. La partida econòmica destinada a ajuts al lloguer a la Ribera, doncs, va ser de 265.326,32 euros.

D’altra banda, ahir va prendre possessió del càrrec de consellera comarcal Maria Lourdes Pena, regidora de l’Ajuntament de Tivissa de la FIC, en substitució d’Antonio Suàrez Franquet que va deixar la seva acta el passat ple de desembre, en un relleu pactat a inici de la legislatura per part de la candidatura independent.

Lourdes Pena (FIC) amb la presidenta del Consell, Gemma Carim, durant la pressa de possessió de la nova consellera de la FIC.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: