Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal assessorarà ajuntaments i empreses per impulsar la transició energètica a la Ribera

1 desembre 2022 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre disposarà d’una oficina comarcal d’impuls a la transició energètica per informar i assessorar els ajuntaments i les empreses de la comarca en aquelles qüestions relatives a la implantació d’energies renovables, amb l’objectiu de complir els requisits de país per fer front a l’emergència climàtica: arribar al 50% del desplegament de les renovables el 2030 i la neutralitat de les emissions de carboni el 2050, dictats per l’estratègia Europa Verda.

L’oficina comptarà amb un tècnic per acompanyar a les administracions i agents del territori en un moment en què “arriben molts projectes als quals cal donar sortida i necessitem informació i suport perquè tenim molts dubtes”, diu la presidenta del Consell, Gemma Carim, fent referència a projectes ara en marxa pels quals es necessita aquest assessorament, com la instal·lació de plaques solars a edificis municipals “per abaratir el cost i les factures de la llum, que quadrupliquen els recursos que tenim moltes administracions per a l’any vinent”.

Entre les tasques d’aquesta oficina s’inclouen l’impuls a les comunitats energètiques, establir criteris territorials per implantar l’energia fotovoltaica, substituir les calderes convencionals per les de biomassa, millores en la climatització d’edificis, definir la xarxa de vehicles elèctrics, i la formació sobre contractació elèctrica.

Dotació aprovada pel Plenari

Per a la posada en marxa d’aquest nou servei comarcal, el Ple del Consell ha aprovat aquest dimecres una modificació de crèdit per habilitar una partida de 102.000 euros del pressupost de 2022, dels quals 90.000 són una subvenció de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). En la mateixa modificació de crèdit s’ha inclòs una partida 36.718,27 euros per atendre l’increment salarial de l’1,5% del personal empleat públic del Consell.

A més, també s’han aprovat les clàusules administratives i tècniques per licitar els serveis d’Intervenció Socioeducativa de la comarca per al 2023 i 2024, amb possibilitat de pròrroga l’any 2025, i el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Móra d’Ebre per gestionar el servei d’atenció diürn per atendre els infants i adolescents amb necessitats i risc d’exclusió social, ambdós previstos en el Contracte Programa 2022-2025 signat el passat mes d’agost amb el Departament de Drets Socials. La dotació prevista per al servei d’intervenció socioeducativa comarcal és de 140.948,66 euros anuals, 422.845,98 per als tres anys; per al centre diürn és de 40.000 euros per aquest 2022.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: