Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

CoEbreLab 5G Rural, Premi a la Innovació i Transformació digital per la Cambra de Comerç de Reus

1 desembre 2022 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal va ser l'encarregada de lliurar un premi que reconeix la trajectòria de l'Àrea d'Informàtica de la institució.

La presidenta, Gemma Carim, va ser l’encarregada de lliurar un premi que reconeix la trajectòria de l’Àrea d’Informàtica del Consell.

CoEbreLab 5G Rural, el laboratori d’innovació social digital impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, va recollir ahir al vespre al Teatre Fortuny de Reus un dels Premis a la Innovació i Transformació Digital 2022 que atorga la Cambra de Comerç de Reus per remarcar la tasca d’institucions, empreses i empresaris del #TerritoriCambraReus, que comprèn les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, com a representant institucional, va ser l’encarregada de lliurar el premi al vicepresident del Consell Comarcal i conseller de l’àrea de Digitalització i Informàtica, Jesús Álvarez; al cap del Departament d’Informàtica del Consell, José Miguel Vila, i al dinamitzador de CoEbreLab, Albert Pujol.

El jurat dels Premis Cambra reconeix amb aquest guardó la voluntat de “subratllar l’oportunitat de la primera Àrea 5G del país per promoure aquesta tecnologia al territori, permetent el testatge en entorns reals de models de desplegament de la tecnologia 5G en l’àmbit rural, així com la creació de productes i serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les Terres de l’Ebre, en primer lloc, i a altres zones de l’àmbit rural català”.

En els parlaments, tant el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, com la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, van destacar molt la importància de tenir un Lab5GRural així al territori, únic existent d’aquest àmbit i eina molt important per a dinamitzar les empreses del territori del sud de Catalunya. A l’acte també van assistir com a agents de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre la directora d’Innovació i Desenvolupament de negoci per al sector públic a Fundació i2CAT, Rosa Paradell, i el responsable tècnic de 5G de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores.

En total es van lliurar 29 distincions, dues de les quals dues han vingut cap a la Ribera: a banda del CoEbreLab 5G Rural, també la botiga de roba Genius de Móra d’Ebre, una de les botigues en línia importants del sector de la moda del territori.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: