Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La presidenta del Consell Comarcal, veu dels pobles petits de la Ribera al Consell Català de Municipis Rurals

30 novembre 2022 · Noticies

Foto del Consell Català de Municipis Rurals, constituït ahir a Barcelona.

Foto del Consell Català de Municipis Rurals, constituït ahir a Barcelona.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre, és una de les 25 persones que formen part del Consell Català de Municipis Rurals, un òrgan d’assessorament del Govern de la Generalitat en matèries que afectin els pobles de menys de 2.000 habitants, constituït ahir al matí a Barcelona, amb l’objectiu de garantir l’equilibri territorial, el repoblament i la igualtat d’oportunitats per a tothom.

L’objectiu és “generar oportunitats en tots els territoris, posant l’accent en la vida als entorns rurals per fomentar el repoblament i generar oportunitats a la Catalunya sencera. I això passa, entre altres coses, per l’expertesa i el coneixement directe de les persones que integren aquest Consell Català de Municipis Rurals”, va dir durant l’acte la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

La comarca té, així, una representant per “poder vetllar pels interessos del món rural i pels acords que li puguin ser beneficiosos”, una tasca que des de la Ribera d’Ebre ja s’ha vingut fent participant en l’elaboració de l’Agenda Rural del Govern. Aquest nou òrgan és “una gran eina i una gran oportunitat” per als nostres pobles, considera la presidenta del Consell Comarcal.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ahir, durant la seva intervenció en l’acte de constitució d’aquest nou òrgan.

Carim, que va ser una de representants municipals que van intervenir en l’acte, va destacar “l’esforç que fan a diari els ajuntaments petits per millorar la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns”, reivindicant “bones comunicacions, accés a l’habitatge, polítiques de fixació al territori, igualtat d’oportunitats i serveis per retenir talent, seduir noves empreses i ser atractius per a nous veïns”. I és que “econòmicament poques coses són viables al món rural, però lo que no ho és econòmicament, ho és socialment”, va afegir la riberenca.

El 62,60% de municipis catalans no supera els 2.000 habitants, però representen aproximadament el 70% del territori.

Més informació del Consell Català de Municipis Rurals en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: