Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre se suma demà al 25N amb un acte institucional i una exposició sobre feminicidis de l’Escola d’Arts de Móra la Nova

24 novembre 2022 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma aquest divendres a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb un acte institucional a la Sala de Plens comarcal, a partir de les 12 hores. La diada servirà per recordar a la ciutadania que “la violència masclista té moltes formes i l’impacte en les seves vides depèn, en gran manera, de la garantia d’accés a drets bàsics per a la seva reparació”, una tasca que als pobles de la Ribera es realitza des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal.

Durant l’acte institucional, els alumnes de l’Escola d’Arts de Móra la Nova presentaran una exposició sobre els feminicidis que hi ha hagut aquest any 2022, només a Catalunya un total de 10. La Ribera d’Ebre no s’escapa d’aquesta xacra social. Només aquest any, els Serveis Socials comarcals han atès a 30 dones riberenques víctimes de violència masclista, i una vintena ha tingut el suport i acompanyament psicològic i jurídic del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Ribera d’Ebre (SIAD). Aquest és un servei comarcal gratuït, format per una psicòloga, una educadora social i una advocada, que recolza a la víctima en el cas que decideixi denunciar l’agressor, una decisió que sempre és personal. També es disposa d’un telèfon gratuït i confidencial que funciona cada dia de l’any durant 24 hores: 900 900 120, que aquest any ha atès 8.293 trucades.

L’acte de demà, obert al públic, acabarà amb la lectura del manifest institucional, impulsat des de l’administració catalana amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i un minut de silenci per refermar que “el compromís amb la llibertat de les dones ens ha de fer també una societat més lliure”.

25N al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

12:00 h Presentació de l’exposició de l’alumnat de l’Escola d’Art de Móra la Nova condemnant els feminicidis que hi ha hagut durant el 2022.

12:30 h Lectura del manifest i minut de silenci.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: