Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de la Clotxa reparteix més 1000 racions

6 novembre 2022 · Noticies

Aquest diumenge al matí el parc del Pavelló Firal de Móra la Nova ha acollit la 17a edició de la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre. La jornada, organitzada pel Consell Comarcal, ha tornat després de l’aturada obligada de dos anys, a conseqüència de l’esclat de la pandèmia. I ho ha fet amb l’èxit de les darreres edicions: la trobada ha reunit ciutadans de la comarca i dels voltants, un acte en el qual s’han repartit més 1000 racions de clotxa.

En els parlaments inaugurals, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné ha recordat que “va ser, precisament, a Móra la Nova on es va celebrar la primera edició del certamen l’any 2003”. “Amb el suport del Consell Comarcal, hem aconseguit tirar endavant aquest esdeveniment revulsiu de l’economia i el turisme de la comarca, que avui té un impacte més enllà de la Ribera d’Ebre”, ha afegit. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat que aquesta “és una jornada de convivència al voltant d’un dels plats estrella de la gastronomia riberenca: és un punt de trobada de la gent de la comarca, que també ens serveix per promoure el producte local, per donar el tret de sortida a les jornades gastronòmiques i promoure la desestacionalització del turisme”.

Els parlaments han continuat amb el pregó de la festa a càrrec de Julio Monfort, membre de la Comissió de la Fira de Móra la Nova. Monfort ha fet un repàs dels seus records al voltant d’aquesta menja i s’ha mostrat satisfet de què “la festa mantingui la vitalitat de l’inici i que hagi aconseguit captivar també la gent jove”. A més ha destacat “el treball dels restaurants de la comarca per integrar aquest plat tradicional a les cartes, amb receptes modernitzades que en garanteixen la seua continuïtat”. Les intervencions han acabat en un homenatge a Joan Casanova, qui va ser propietari del restaurant de la històrica Fonda Barcelona de Móra la Nova i un dels impulsors de la primera edició de la Festa de la Clotxa. La jornada ha finalitzat a hora de dinar amb un concert del grup musical de la Ribera d’Ebre És cosa de tres. Enguany la Festa de la Clotxa ha coincidit amb la Festa del Tren al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. La Festa de la Clotxa marcarà també l’inici de les Jornades Gastronòmiques durant les quals dotze restaurants de la comarca incorporen a cartes i menús aquesta tradicional recepta de pagès tan arrelada al territori, tant en la seva versió original com a través de diverses adaptacions.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: